EuroLeague: Τζάμπολ οριστικά την 1η Οκτωβρίου - Οι κανόνες για πιθανή αναστολή

Η ενημέρωση της EuroLeague σχετικά με τους κανονισμούς και τα πρωτόκολλα που θα υπάρξουν για τη σεζόν 2020-2021. - Τζάμπολ οριστικά την 1η Οκτωβρίου - Κανονισμοί για πιθανή αναστολή.

EuroLeague: Τζάμπολ οριστικά την 1η Οκτωβρίου - Οι κανόνες για πιθανή αναστολή

Η ενημέρωση από την EuroLeague:

«Οι ομάδες συζήτησαν ειδικές οδηγίες που θα ακολουθήσουν σε σε ενδεχόμενες δύσκολες συνθήκες που παρουσιαστούν. Συζητήθηκε το πρωτόκολλο υγείας και ασφάλειας για τις δύο διοργανώσεις.

Η συνέλευση έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης σε διάστημα δύο ημερών με τα μέλη του Δ.Σ του Eurocup και της Euroleague. Σκοπός ήταν να συζητήσουν τις οδηγίες και το πρωτόκολλο που θα ακολουθήσουν στις δύο διοργανώσεις οι οποίες ξεκινούν 29/09 και 01/10. Η ατζέντα είχε δύο βασικά θέματα, το πρωτόκολλο υγείας και ασφάλειας λόγω του κορονοϊού.

Τα δύο αιτήματα του Ολυμπιακού στην EuroLeague - Το ένα έγινε δεκτό

Τα πρωτόκολλα θα έχουν στόχο να προσφέρουν στους συμμετέχοντες και σε όλους τους μετόχους τα ελάχιστα στάνταρ ώστε να διεξαχθούν κανονικά οι αγώνες της Euroleague και του Eurocup, ώστε οι συνθήκες που θα διαμορφωθούν να προστατεύσουν την ατομική υγεία των συμμετεχόντων και των οικογενειών τους από τον κορονοϊό.

Τα πρωτόκολλα ορίστηκαν ύστερα από συνεργασία της Λίγκας, των ιατρών των 42 ομάδων, την Ένωση Παικτών, την Ένωση Προπονητών, την Ένωση Διαιτητών, τις εγχώριες Λίγκες και την ULEB. Χρήσιμη αποδείχτηκε η εμπειρία από άλλες εγχώριες και διεθνείς σημαντικές αθλητικές διοργανώσεις.

Μεταξύ άλλων ορισμένες λεπτομέρειες ήταν:

1) Βασικοί κανόνες υγιεινής και επαφών όπως πλύσιμο χεριών, διατήρηση αποστάσεων και χρήση μάσκας.

2) Συγκεκριμένος αριθμός ανθρώπων στα γήπεδα και τα αποδυτήρια των γηπέδων και των προπονητηρίων.

3) Να υπάρχει άνθρωπος σε κάθε ομάδα που να ασχολείται μόνο με την πανδημία, να ενημερώνεται και να παρακολουθεί καθημερινά τα μέλη της ομάδας.

4) Παίκτες, προπονητές και διαιτητές να κάνουν τεστ 3 μέρες πριν από κάθε παιχνίδι. Αν βρεθούν θετικοί θα ακολουθεί καραντίνα.

5) Οδηγίες για τα ξενοδοχεία, τα ταξίδια, τους διαιτητές, την τηλεοπτική παραγωγή, τους δημοσιογράφους και τους θεατές.

6) Από τη στιγμή λοιπόν που θα εγκριθεί το Πρωτόκολλο, θα επανεξετάζεται τακτικά και θα προσαρμόζεται ανάλογα με τα δεδομένα που επικρατούν.

Οι Ειδικοί Κανονισμοί έχουν ως στόχο να διατηρήσουν την κανονικότητα των διοργανώσεων προκειμένου να ανταποκριθούν στις δεσμεύσεις προς τους φιλάθλους και τους εμπορικούς συνεργάτες, προστατεύοντας τα κλαμπ σε ό,τι αφορά το κομμάτι του ανταγωνισμού, θέτοντας ένα σαφές και ισότιμο πλαίσιο που θα εφαρμοστεί από όλους τους συλλόγους σε αυτές τις ειδικές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί εν μέσω κορονοϊού.

Το περιεχόμενο των Ειδικών Κανόνων είναι αποτέλεσμα συνεχούς επικοινωνίας και εναρμόνισης προτύπων με άλλους σημαντικούς διοργανωτές αθλητικών events όπως η UEFA.

Οι Ειδικοί κανονισμοί περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων:

1) Κανόνες σχετικά με την πιθανή αναστολή, αλλαγή έδρας και ημερομηνίας ενός αγώνα σε περίπτωση περιορισμών που επιβάλλονται από τις εγχώριες αρχές που εμποδίζουν τη διεξαγωγή οποιουδήποτε αγώνα.

2) Ορισμός ρόλων και ευθυνών σε περίπτωση αλλαγής έδρας ενός αγώνα.
Καθορισμός ημερομηνίας λήξης κατά την οποία θα πρέπει να έχουν παιχτεί όλοι οι αγώνες όλων των φάσεων της διοργάνωσης.

3) Η EuroLeague Basketball παρακολουθεί συνεχώς τους περιορισμούς σε ό,τι αφορά τα σύνορα και τους περιορισμούς της καραντίνας σε κάθε περίπτωση, ενημερώνοντας τακτικά όλους τους συλλόγους».