Τα δύο αιτήματα του Ολυμπιακού στην EuroLeague - Το ένα έγινε δεκτό

O Oλυμπιακός έδωσε το "παρών" στην τηλεδιάσκεψη των ομάδων της EuroLeague με τους ανθρώπους της διοργάνωσης - Τα δύο αιτήματα των «ερυθρολεύκων» - Δεκτό το ένα, εξετάζεται το δεύτερο.

Τα δύο αιτήματα του Ολυμπιακού στην EuroLeague - Το ένα έγινε δεκτό

Οι ομάδες της EuroLeague είχαν την Πέμπτη (10/9) τηλεδιάσκεψη με τους ανθρώπους της διοργάνωσης. Εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους, την αγωνία τους, αλλά και τα ερωτήματά τους ενόψει της νέας σεζόν. Τα κρούσματα κορονοϊού δεν έχουν υποχωρήσει οπότε παίζει σημαντικό ρόλο η ασφάλεια και η υγεία των ομάδων, καθώς τα ταξίδια στο εξωτερικό θα είναι πολλά και συνεχόμενα.

Καταρχάς, να τονίσουμε πως η EuroLeague θα ξεκινήσει την 1η Οκτωβρίου. Το τζάμπολ την συγκεκριμένη ημερομηνία δεν πρόκειται να αλλάξει. Παράλληλα, οι άνθρωποι της ΚΑΕ Ολυμπιακός έκαναν και δύο αιτήματα στη διοργάνωση. Το ένα έγινε δεκτό, ενώ το δεύτερο εξετάζεται.

1) Επιστολή προς τους Υφυπουργούς Αθλητισμού

Το πρώτο πράγμα που ζήτησαν οι άνθρωποι του Ολυμπιακού, ήταν να σταλεί από τον εκτελεστικό Διευθυντή της Ευρωλίγκας, Τζόρντι Μπερτομέου, προσωπική επιστολή προς όλους τους Υφυπουργούς Αθλητισμού, των 11 χωρών που εκπροσωπούνται στη διοργάνωση. Μέσω της οποίας να γίνονται εξαιρέσεις και διευκολύνσεις, πάντα σύμφωνα με το πρωτόκολλο της EuroLeague. Για παράδειγμα, αν ένα αεροδρόμιο είναι κλειστό ή απαγορεύει να γίνονται ταξίδια από μία χώρα, να δίνουν το ελεύθερο σε ομάδες της Ευρωλίγκας.

2) Εκπρόσωπος EuroLeague σε όλες τις χώρες

Το δεύτερο πράγμα που ζήτησαν από την ΚΑΕ Ολυμπιακός, είναι να υπάρξει εκπρόσωπος της EuroLeague σε όλες τις χώρες. Άνθρωπος της διοργάνωσης, ο οποίος θα έρχεται σε απευθείας επαφή με τις κυβερνήσεις, σαν δίαυλος επικοινωνίας, ώστε να τακτοποιείται το όποιο θέμα και υποχρέωση, διευκολύνοντας καταστάσεις. Το αίτημα αυτό εξετάζεται.