Ολυμπιακός: Με τη δύναμη της παρέας

Η ομάδα των επιτυχιών επιστρέφει στο παρκέ - Σπανούλης, Πρίντεζης, Παπανικολάου και Σλούκας ξανά όλοι μαζί για πρώτη φορά μετά το 2013. Γράφει ο Νότης Ψιλόπουλος.

Ολυμπιακός: Με τη δύναμη της παρέας

Ο Ολυμπιακός μέσα στη δεκαετία που πέρασε γνώρισε τη δική του λαμπρή ιστορία. Δημιούργησε μία ομάδα-σύμβολο, η οποία θριάμβευσε, επιστρέφοντας στην κορυφή σε Ελλάδα και Ευρώπη, με εντυπωσιακό και συναρπαστικό τρόπο. Δίχως μεγάλο μπάτζετ, αλλά με φιλόδοξους παίκτες που διέθεταν ταλέντο, δημιουργώντας ένα σύνολο με αξιοζήλευτη χημεία και ομοιογένεια. Πέρα από τα συστήματα, τις τακτικές και την προπόνηση, υπάρχουν και διάφορες άλλες μικρές λεπτομέρειες που βοηθούν μία ομάδα να διακριθεί. Όπως το καλό κλίμα στα αποδυτήρια, η αγάπη για τον διπλανό, η φιλοσοφία να βάζεις το «εμείς» πάνω από το «εγώ», παίζοντας όλοι για έναν και ένας για όλους. Αυτά ήταν ορισμένα βασικά χαρακτηριστικά τα οποία και διέθετε η ομάδα του Πειραιά, ποντάροντας κυρίως στους Έλληνες παίκτες, οι οποίοι δημιούργησαν έναν ισχυρό και ποιοτικό κορμό. Αθλητές που σταθεροποίησαν εντός των τειχών μία υγιή φιλοσοφία αλλά και μία σωστή νοοτροπία στην οποία και αφομοιωνόταν όποιος ερχόταν.

Σε αυτήν την ομάδα δημιουργήθηκαν ισχυρές και αληθινές φιλίες και ως γνωστόν την ιστορία τη γράφουν οι παρέες. Ο Βασίλης Σπανούλης, ο Γιώργος Πρίντεζης, ο Κώστας Παπανικολάου, ο Κώστας Σλούκας αλλά και ο Βαγγέλης Μάντζαρης ήταν οι παίκτες-πρωταγωνιστές που οδήγησαν τον Ολυμπιακό να λάβει μέρος σε τέσσερις τελικούς φάιναλ φορ (2012, 2013, 2015, 2017) μέσα σε έξι χρόνια, κατακτώντας την κορυφή της Ευρώπης δύο σερί χρονιές. Ορισμένοι έφυγαν για λίγο, αλλά το... λιμάνι τους ήταν πάντα εδώ. Η αθλητική τους οικογένεια! Άπαντες, λοιπόν, στον Ολυμπιακό (διοίκηση, παίκτες, προπονητές και φυσικά ο φίλαθλος κόσμος) αντιμετώπισαν με συγκίνηση τις εικόνες που συνάντησαν στο Μέτσοβο.

Βασίλης Σπανούλης, Γιώργος Πρίντεζης, Κώστας Παπανικολάου και Κώστας Σλούκας βγήκαν πρόσφατα φωτογραφία όλοι μαζί με χαμόγελα, θυμίζοντας σε όλους ένδοξες στιγμές από το παρελθόν, με όλους να έχουν κίνητρο και δίψα να επιστρέψουν στις επιτυχίες. Σας το τονίζαμε τους τελευταίους μήνες στο «ΦΩΣ», για το σίριαλ μεταγραφής-επιστροφής του Κώστα Σλούκα, πως οι Πρίντεζης, Παπανικολάου, Σπανούλης έβαλαν και εκείνοι το... χεράκι τους για να γυρίσει στον Πειραιά ο πρώην συμπαίκτης τους.

Ολυμπιακός: Σλούκας και Έλις έδειξαν στιγμές από τα προσεχώς!

Την στιγμή μάλιστα που ο Κώστας Παπανικολάου έφτασε στο ξενοδοχείο για να ενσωματωθεί στην «ερυθρόλευκη» αποστολή, ο ενθουσιασμένος Κώστας Σλούκας όχι απλά τον χαιρέτησε αλλά τον πήρε αγκαλιά. Βλέπετε, πρόκειται για δύο συνομήλικους αθλητές που έχουν μεγαλώσει μαζί από μικρά παιδιά, όντες διεθνείς με τις μικρές εθνικές ομάδες. Ακολούθως διέπρεψαν και με την ερυθρόλευκη φανέλα, διατηρώντας όλα αυτά τα χρόνια μία στενή φιλία. Έχουν ζήσει μαζί καταστάσεις που θα τους δένουν για μία ζωή και πάντα ο ένας ήταν εκεί για τον άλλον.

Σε αυτήν την ομάδα, πάντως, πάντα υπήρχε ένας Σλούκας ή Παπανικολάου την τελευταία δεκαετία. Με μία μικρή εξαίρεση, με ένα κενό διάστημα το φθινόπωρο του 2015, όταν και είχε φύγει ο Σλούκας, με τον Παπανικολάου να επιστρέφει τον Γενάρη του 2016 στον Ολυμπιακό. Η τελευταία φορά, όμως, που και οι δύο ήταν συμπαίκτες στον Πειραιά ήταν το 2013, όταν και η ομάδα αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης στο Λονδίνο. Πρώτα έφυγε ο Παπανικολάου για την Μπαρτσελόνα, ακολούθως ο Σλούκας για τη Φενέρμπαχτσε, αλλά πλέον οι δρόμοι τους συναντήθηκαν ξανά. Δίπλα τους φανερά χαρούμενος ο προπονητής τους, Γιώργος Μπαρτζώκας, με τον οποίο έφτασαν στην κορυφή της Ευρώπης πριν από επτά χρόνια. Στα πρόσωπά τους βλέπει τους ηγέτες της νέας εποχής και θα ποντάρει πολλά τόσο στην ποιότητα όσο και στον χαρακτήρα τους.

Το κλίμα στην ομάδα του Ολυμπιακού αυτές τις πρώτες μέρες είναι εξαιρετικό. Υπάρχει θετική αύρα. Η παρουσία του Έλληνα κόουτς στην τεχνική ηγεσία αλλά και η μεγάλη επιστροφή του Κώστα Σλούκα έχουν φέρει εμπιστοσύνη, σιγουριά, ενθουσιασμό αλλά και έξτρα κίνητρο σε όλους για τη μεγάλη επάνοδο της ομάδας στην ελίτ της Ευρώπης. Γιατί αυτός φέτος θα είναι ο στόχος της. Σεμνά και ταπεινά όμως, δίχως μεγάλα λόγια. Με αυτό το μότο άλλωστε ξεκίνησε αυτή η παρέα το ονειρικό ταξίδι της τη σεζόν 2011-12, γνωρίζοντας στη συνέχεια θριάμβους και επιτυχίες.

Ολυμπιακός: Ο Σλούκας πασάρει χωρίς να βλέπει και σκοράρει τρίποντα (vid)