Η ιστορία του Ανδρέα Βουρλιώτη - Το καφενεδάκι δίπλα στο Παπαστράτειο και τα αποδυτήρια!

Ο επί 21 χρόνια φροντιστής του Ολυμπιακού Ανδρέας Βουρλιώτης, έχει μια υπέροχη ιστορία πίσω του. Πως ξεκίνησε στους Πειραιώτες* Τα αποδυτήρια που έχτισε ο ίδιος... τούβλο-τούβλο. 

Η ιστορία του Ανδρέα Βουρλιώτη - Το καφενεδάκι δίπλα στο Παπαστράτειο και τα αποδυτήρια!

Ο Ανδρέας Βουρλιώτης, ο επί 21 χρόνια φροντιστής του Ολυμπιακού στο μπάσκετ, που "έφυγε" από τη ζωή στα 85 του και η κηδεία του θα τελεστεί το Σάββατο (22/08) στον Άγιο Γεράσιμο στο Σχιστό, έχει αφήσει μία υπέροχη ιστορία πίσω του.

Ολυμπιακός: Πέθανε ο Ανδρέας Βουρλιώτης, επί σειρά ετών φροντιστής του Ολυμπιακού (pics)

Είχε ένα καφενεδάκι δίπλα στο Παπαστράτειο και από μικρός ήταν «άρρωστος» Ολυμπιακός. Μια μέρα, στις αρχές της δεκαετίας του ’80, οι παίκτες του Ολυμπιακού πήγαν και του ζήτησαν νερά για την προπόνηση γιατί δεν είχαν. Φροντιστές εκείνη την εποχή δεν υπήρχαν ούτε σαν ιδέα. Ο Βουρλιώτης από τότε όχι μόνο τους προμήθευε με νερά αλλά ξεκίνησε και τους βοηθούσε εθελοντικά. Άφηνε το καφενεδάκι του ανοιχτό και πήγαινε δίπλα στο Παπαστράτειο στις προπονήσεις και βοηθούσε τους παίκτες του Ολυμπιακού.

Έχτισε ο ίδιος τα αποδυτήρια τούβλο τούβλο

Για να καταλάβετε την παθολογική αγάπη που είχε στον Ολυμπιακό, τότε το Παπαστράτειο δεν είχε αποδυτήρια. Αλλάζανε οι παίκτες μπροστά σε όλους, δεν υπήρχε ξεχωριστός χώρος, μέχρι που αποφάσισε και ξεκίνησε ο ίδιος να χτίζει τούβλο τούβλο ένα δωμάτιο το οποίο μετέτρεψε σε αποδυτήρια για να αλλάζουν οι παίκτες.

ΚΑΕ Ολυμπιακός: Η συλλυπητήρια ανακοίνωση για τον Βουρλιώτη

Κάποια στιγμή, του είπαν από τον Ολυμπιακό «δεν έρχεσαι να τα κάνεις όλα αυτά αλλά με μισθό;» και ανέλαβε επίσημα φροντιστής της ομάδας με τους Γιατζόγλου, Καμπούρη, Παραγυιό, Σαμπάνη, Μανιάτη, Κουκή, Παναγιωτόπουλο, Γιαννόπουλο, Παπαχρηστόπουλο, Κασίμη και Καρκαμπάση.

Στο ευρωπαϊκό της Ρώμης

Έμεινε μέχρι και το 1998, λίγο πριν από το φάιναλ 4 του Μονάχου, έχοντας δουλέψει όπως θα καταλάβατε με τους Γιάννη Ιωαννίδη, Ντούσαν Ίβκοβιτς και όλους αυτούς τους παικταράδες που πέρασαν από τον Ολυμπιακό (Τάρπλεϊ, Μπέρι, Έντι Τζόνσον κ.ά.) και φυσικά ήταν παρών στο ευρωπαϊκό της Ρώμης το ‘97 και στις επιτυχίες του ‘90. Ο νυν φροντιστής του Ολυμπιακού Δημήτρης Πασχόπουλος φανταστείτε πως δούλεψε μαζί του για δύο χρόνια!

Παλαίμαχοι Ολυμπιακού μπάσκετ για Ανδρέα Βουρλιώτη: «Τίμησε με όλες του τις δυνάμεις τον Θρύλο»