Ολυμπιακός: Τα κέρδη της μεταγραφής Σλούκα

Οι βασικοί λόγοι για τους οποίους στον Ολυμπιακό μπορούν να νιώθουν ευτυχείς που θα έχουν και πάλι στο ρόστερ τους τον Κώστα Σλούκα. Έναν από τους κορυφαίους παίκτες πλέον στην Ευρωλίγκα.

Ολυμπιακός: Τα κέρδη της μεταγραφής Σλούκα

Θέμα χρόνου είναι η αποδέσμευση του Κώστα Σλούκα από τη Φενέρμπαχτσε ώστε να έρθει στον Ολυμπιακό. Η συγκεκριμένη κίνηση από την πειραϊκή ΚΑΕ θα αποτελέσει μία από τις σημαντικότερες μεταγραφικές κινήσεις της χρονιάς στην Ευρωλίγκα. Μαζί με εκείνες της Αρμάνι (Ντιλέινι, Ντατόμε, Χάινς) και της ΤΣΣΚΑ (Μιλουτίνοβ, Σενγκέλια), οι οποίες έχουν το μπάτζετ τους στα ύψη.

Και αξίζει ένα μεγάλο μπράβο στους Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλους, γιατί εδώ έκαναν τη δική τους προσωπική υπέρβαση. Παρά την έξαρση του κορονοϊού, με την πανδημία να έχει επηρεάσει το ευρωπαϊκό μπάσκετ, με αποτέλεσμα τα μπάτζετ να έχουν συρρικνωθεί, εκείνοι εδώ έδωσαν τα... ρέστα τους. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας τούς επεσήμανε τη σημασία ενίσχυσης του ρόστερ με έναν πρωτοκλασάτο γκαρντ και εκείνοι βγήκαν στην αγορά για να φέρουν στο μεγάλο λιμάνι την καλύτερη δυνατή επιλογή.

Σλούκας και Ολυμπιακός: Το «εις το επανιδείν» γίνεται πράξη

Γκαρντ πρώτης γραμμής από την ελίτ της Ευρωλίγκας

Είναι ο Κώστας Σλούκας η καλύτερη δυνατή επιλογή; Θα λέγαμε πως ναι! Και υπάρχουν αρκετοί λόγοι. Κατ’ αρχάς, από αγωνιστικής πλευράς πρόκειται για έναν παίκτη που βρίσκεται στην ελίτ της Ευρωλίγκας τα τελευταία χρόνια. Πέρσι (2018-19) βραβεύτηκε για το γεγονός πως αναδείχθηκε στην κορυφαία πεντάδα της διοργάνωσης, έχοντας πραγματοποιήσει εξαιρετική σεζόν: 11,8 πόντοι (58% δίποντα, 44,9% τρίποντα, 93,4% βολές), 4,8 ασίστ, 2,2 ριμπάουντ, 0,5 κλέψιμο, 1,9 λάθος, αγωνιζόμενος σε 33 ματς, με 26,3 λεπτά συμμετοχής. Και στην τρέχουσα σεζόν (2019-20) όμως, η οποία δεν ολοκληρώθηκε, συνέχισε τις υψηλές πτήσεις: 11,6 πόντοι (48,2% δίποντα, 42,2% τρίποντα, 93,8% βολές), 6,1 ασίστ, 0,9 κλέψιμο, σε 26 ματς, με 29 λεπτά συμμετοχής μέσον όρο.

Ο Ολυμπιακός θα αποκτήσει αυτό που τα τελευταία χρόνια έψαχνε. Έναν πρωτοκλασάτο γκαρντ, με έφεση και ικανότητα σε σκορ και δημιουργία. Αυτοί άλλωστε παίζουν κομβικό ρόλο στο σύγχρονο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Έναν παίκτη με οργανωτικές αρετές, που παίζει στα... δάχτυλα το πικ εν ρολ, που γνωρίζει όσο λίγοι να διαβάζει το παιχνίδι του αντιπάλου. Έναν μπασκετμπολίστα με εκτελεστικό ένστικτο (σουτ από μέση απόσταση, αξιόπιστο τρίποντο, εγγύηση στις βολές), ο οποίος δεν θα διστάσει να πάρει πάνω του τα κρίσιμα σουτ όταν η μπάλα θα… καίει. Έναν αθλητή με αγωνιστικό θράσος, αποφασιστικότητα και χαρακτήρα νικητή, ο οποίος μπορεί να ηγηθεί της ομάδας.

O Mπράουν «στέλνει» άμεσα τον Σλούκα στον Ολυμπιακό!

Παίκτης που δεν έπαψε ποτέ να εξελίσσεται

Γενικότερα, ο 30χρονος διεθνής γκαρντ είναι ένας παίκτης που δεν επαναπαύθηκε στις δάφνες του παρελθόντος του με τον Ολυμπιακό. Από το καλοκαίρι του 2015 που μετακόμισε στη Φενέρμπαχτσε δεν σταμάτησε να δουλεύει, να βελτιώνεται και να εξελίσσεται ως παίκτης, τόσο αγωνιστικά όσο και από θέμα φυσικής κατάστασης. Άριστος επαγγελματίας, μπασκετμπολίστας με κίνητρο και φιλοδοξίες. Δεν έμεινε στάσιμος (όπως άλλοι παίκτες από τη γενιά του), αντιθέτως προόδευσε, φτάνοντας πλέον στο σημείο να ανήκει στους αθλητές ελίτ της Ευρωλίγκας.

Έχει, λοιπόν, τη νοοτροπία των Βασίλη Σπανούλη και Γιώργου Πρίντεζη, οι οποίοι επίσης (και το έχετε δει στην πράξη τα τελευταία χρόνια) δεν σταμάτησαν ποτέ να κοπιάζουν για να γίνονται ακόμη καλύτεροι, διατηρώντας τη φόρμα τους σε υψηλό επίπεδο, παρά τους τίτλους, τις επιτυχίες και τις διακρίσεις που έχουν βιώσει.

Με τη συγκεκριμένη κίνηση, λοιπόν, οι Πειραιώτες απέκτησαν έναν παίκτη που θεωρείται δεδομένο πως θα συνεχίσει να εξελίσσεται, δίνοντας τον καλύτερό του εαυτό, έχοντας υψηλούς στόχους. Δεν πρόκειται για περίπτωση παίκτη που θα έρθει για να... αράξει. Αν ήθελε, θα μπορούσε να παραμείνει στη Φενέρμπαχτσε, παίζοντας δίπλα στους Ντε Κολό και Βέσελι. Είχε όμως την «κάψα», την πρόκληση, την επιθυμία, το όνειρο, πείτε το όπως θέλετε, να έρθει και να διακριθεί (και πάλι) με τον Ολυμπιακό, έχοντας τον ρόλο του ηγέτη, του μπροστάρη.

Αθλητής με ιστορία στον Ολυμπιακό, ηγέτης για τα επόμενα χρόνια

Η συγκεκριμένη μεταγραφική κίνηση από την ΚΑΕ Ολυμπιακός θα είναι και η ιδανική επικοινωνιακή κίνηση. Οι Πειραιώτες θα επαναφέρουν στο ρόστερ τους έναν αθλητή με ένδοξο παρελθόν και ιστορία στην ομάδα. Ο Κώστας Σλούκας φόρεσε για επτά σεζόν (2008-2015) την ερυθρόλευκη φανέλα, κατακτώντας δύο πρωταθλήματα Ευρώπης και δύο στην Ελλάδα, συμμετέχοντας συνολικά σε τρεις τελικούς φάιναλ φορ, έχοντας συμβολή σε όλες τις επιτυχίες.

Ένας παίκτης που ήρθε στο μεγάλο λιμάνι όταν ήταν μόλις 18 ετών, με τους Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλους να επενδύουν στο ταλέντο και την προοπτική του. «Δέθηκε» με τον σύλλογο και ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού αρνήθηκε τρεις φορές την πρόταση του Παναθηναϊκού, επειδή σκοπός του ήταν να γυρίσει στην Ελλάδα αλλά μόνο για τον Ολυμπιακό. Ο φίλαθλος κόσμος της ομάδας θα δεθεί (και πάλι) μαζί του, με τον Θεσσαλονικό γκαρντ να έχει όλα τα στοιχεία ώστε να αποτελέσει τον ηγέτη της νέας εποχής. Άλλωστε, αυτό ήταν το πεπρωμένο του. Να πάρει τη... σκυτάλη στο μέλλον από τον Βασίλη Σπανούλη.

Ο Σλούκας έχει καταπληκτική σχέση με Μπαρτζώκα, εδώ τα φιλαράκια του!

Είναι σημαντικό σε μία ομάδα οι παίκτες-πρωταγωνιστές να έχουν σωστή επικοινωνία και καλή σχέση με τον προπονητή. Και ειδικά οι πλέι μέικερ. Ο Κώστας Σλούκας έχει καταπληκτική σχέση με τον Γιώργο Μπαρτζώκα. Υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός, εκτίμηση και εμπιστοσύνη μεταξύ τους. Είχαν εξαιρετική συνεργασία για δύο χρόνια (2012-2014) στο μεγάλο λιμάνι.

Ο Έλληνας γκαρντ γνωρίζει πολύ καλά τα «θέλω» του έμπειρου κόουτς, με τον οποίο αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης το 2013. Ξέρει τη φιλοσοφία του και η προσαρμογή του θα είναι άμεση και εύκολη στην ομάδα. Ο Μπαρτζώκας ήταν ο άνθρωπος που του αναβάθμισε τον ρόλο στους Πειραιώτες, μίλαγε πάντα με τα καλύτερα λόγια για το αγωνιστικό του επίπεδο και ο Σλούκας όλα αυτά δεν τα έχει ξεχάσει. Και ξέρει πως τώρα που θα γυρίσει στο μεγάλο λιμάνι θα έχει τον ξεκάθαρο ρόλο του μπροστάρη, του ηγέτη, του βασικού πλέι μέικερ στην ομάδα του Ολυμπιακού.

Παράλληλα, θα συναντήσει και ένα ζεστό περιβάλλον. Αρκετά πρόσωπα γνώριμα, με τους οποίους έχει ζήσει ωραίες στιγμές, τόσο εντός όσο και εκτός παρκέ. Έχει μεγαλώσει μαζί μπασκετικά με τον Κώστα Παπανικολάου. Έκανε κολλητή παρέα με τον Γιώργο Πρίντεζη, ήταν συγκάτοικος στο δωμάτιο με τον Βασίλη Σπανούλη. Όλοι τους μάλιστα του έκαναν... ψηστήρι εδώ και μήνες για να επιστρέψει, εκφράζοντάς του την επιθυμία τους να συνεργαστούν και πάλι μαζί του. Προσθέστε τα μέλη του σταφ αλλά και τους ανθρώπους της διοίκησης, με τους οποίους πάντα είχε μία καλή σχέση. Θα νιώσει με το... καλημέρα σαν στο σπίτι του.

Ολυμπιακός 2020-2021: Ρόστερ για υψηλές πτήσεις

«Μήνυμα» στους αντιπάλους!

Παράλληλα, με τη συγκεκριμένη κίνηση ο Ολυμπιακός θα στείλει... μήνυμα στους αντιπάλους του. Πρόκειται για μία σπουδαία μεταγραφική κίνηση, η οποία θα κάνει αίσθηση σε ολόκληρη την Ευρώπη. Ήδη άλλωστε συζητείται και οι «ερυθρόλευκοι» έχουν κερδίσει τις εντυπώσεις. Δείγμα των προθέσεων των Πειραιωτών να παραμείνουν ανταγωνιστικοί, αλλά και να κάνουν προσπάθεια ώστε να επιστρέψουν (σε πρώτη φάση) στα πλέι οφ, διεκδικώντας στη συνέχεια το βήμα παραπάνω.

Η τελευταία συνέντευξη του Κώστα Σλούκα ως παίκτη του Ολυμπιακού - Αυτά ήταν τα «θέλω» του (vid)