O Mπράουν «στέλνει» άμεσα τον Σλούκα στον Ολυμπιακό!

Η Φενέρμπαχτσε παίρνει Λορέντζο Μπράουν και είναι έτοιμη μέσα στις επόμενες μέρες να ανακοινώσει το «διαζύγιο» με τον Κώστα Σλούκα. Κρίσιμη η εβδομάδα για το μέλλον του παίκτη.

O Mπράουν «στέλνει» άμεσα τον Σλούκα στον Ολυμπιακό!

Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να ξεκαθαρίσει οριστικά το θέμα του Κώστα Σλούκα. To αργότερο ως την Κυριακή θα υπάρξει τουλάχιστον μία ανακοίνωση. Μία υπόθεση που εξελίχθηκε σε μεταγραφικό σίριαλ μακράς διάρκειας. Στο «ΦΩΣ» σάς είχαμε αποκαλύψει πρώτοι το «ερυθρόλευκο» ενδιαφέρον για τον 30χρονο Έλληνα διεθνή γκαρντ στις 29 Μαρτίου, όπως και το γεγονός πως ο αθλητής βλέπει «ζεστά» το ενδεχόμενο επιστροφής του στο μεγάλο λιμάνι. Πλέον έχουμε φτάσει στα μέσα Ιουλίου, έχουν περάσει 3,5 μήνες, είναι λογικό ο κόσμος να έχει κουραστεί από το ζήτημα, αλλά οι πληροφορίες αναφέρουν πως μέσα στις επόμενες μέρες θα έχουμε σημαντικές εξελίξεις.

H πλευρά του Κώστα Σλούκα βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους ανθρώπους της Φενέρμπαχτσε εδώ και μέρες ώστε να υπάρξει αίσιο τέλος στην υπόθεση. Έχουμε μπει στην τελική ευθεία. Τα δεδομένα έχουν ως εξής: Η τουρκική ομάδα είχε κάνει πρόταση μείωσης αποδοχών στον Έλληνα γκαρντ, την οποία ο παίκτης δεν αποδέχθηκε. Έχει δείξει σεβασμό και κατανόηση στην αλλαγή σελίδας στον σύλλογο, δεν θέλει να πιέσει καταστάσεις, αλλά έχει εκφράσει εδώ και καιρό την επιθυμία του πως θα ήθελε να αποχωρήσει από την ομάδα, τόσο για αγωνιστικούς όσο και για προσωπικούς λόγους.

Ο αριστερόχειρας σουτέρ έχει επισημάνει πως ύστερα από πέντε χρόνια παρουσίας του στο εξωτερικό και στην Τουρκία θα ήθελε να επιστρέψει στην πατρίδα του, ώστε να βρεθεί και πάλι κοντά με τα μέλη της οικογένειάς του. Παράλληλα, η πλευρά του αθλητή έχει δηλώσει πως το «αναίμακτο» διαζύγιο θα βγάλει κερδισμένες και τις δύο πλευρές, οπότε το «αντίο» θα βγάλει κερδισμένες και τις δύο πλευρές. Η Φενέρ θα εξοικονομήσει από το μπάτζετ της κοντά στα 2.000.000 ευρώ ετησίως (ο παίκτης μάλιστα δήλωσε πρόθυμος να χαρίσει και ορισμένα από τα χρωστούμενα) και ο Κώστας Σλούκας από την πλευρά του θα έχει τη δυνατότητα να συνεχίσει την καριέρα του εκεί που επιθυμεί, στον Ολυμπιακό, στην ομάδα που τον ανέδειξε.

Σλούκας και Ολυμπιακός: Το «εις το επανιδείν» γίνεται πράξη

Ρεπόρτερ της Φενέρ αποχαιρέτησε τον Σλούκα - Καμία αλλαγή με Ολυμπιακό (pic)

Ο ερχομός Κοκόσκοφ «πάγωσε» τις εξελίξεις

Ο ερχομός του Ιγκόρ Κοκόσκοφ, ο οποίος αντικατέστησε τον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, ελαφρώς «πάγωσε» τις εξελίξεις. Και αυτό καθώς θα έπρεπε να αρχίσει η ομάδα να στελεχώνει το ρόστερ της, να κάνει μεταγραφές (έχει πάρει Χάμιλτον, Ουλανόβας, Πιέρ) και παράλληλα να παρθούν οριστικές αποφάσεις για τους παίκτες που θα αποχωρήσουν.

Εννοείται πως αν θέλει η Φενέρ, μπορεί να... μουλαρώσει και να κρατήσει με το «έτσι θέλω» τον Κώστα Σλούκα στην ομάδα. Έχει συμβόλαιο μαζί του. Όμως, οι Τούρκοι δεν θέλουν να έχουν στο ρόστερ τους έναν δυσαρεστημένο παίκτη, ούτε και μπορούν να σηκώσουν πλέον αρκετά συμβόλαια ύψους 2.000.000 ευρώ. Έχουν πάρει απόφαση να διατηρήσουν τους Νάντο Ντε Κολό και Γιαν Βέσελι, οι οποίοι φημολογείται πως δέχθηκαν μία μικρή μείωση στις αποδοχές τους, δεν μπορούν όμως να κρατήσουν τον Έλληνα γκαρντ με τόσο υψηλό κασέ.

Για αυτόν τον λόγο, λοιπόν, θεωρείται ειλημμένη απόφαση από πλευράς Φενέρμπαχτσε η διακοπή της συνεργασίας της με τον Κώστα Σλούκα, γιατί δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά, επειδή πρέπει άμεσα να ρίξει το μπάτζετ της στο 45%, γιατί ξέρει και ο ίδιος ο σύλλογος πως σε αυτό το σενάριο θα βγουν κερδισμένες και οι δύο πλευρές.

Η αποχώρηση του Κώστα Σλούκα θεωρείται θέμα χρόνου και το ρεπορτάζ αναφέρει πως εντός της εβδομάδας, η Φενέρ θα γνωστοποιήσει τη διακοπή της συνεργασίας της με τον Έλληνα γκαρντ. Αφού πρώτα ανακοινώσει τον αντικαταστάτη του, τον οποίο και βρήκε στο πρόσωπο του Αμερικανού γκαρντ, Λορέντζο Μπράουν. Μία εξέλιξη σημαντική (για το μέλλον του Έλληνα διεθνή), δείγμα των προθέσεων της τουρκικής ομάδας όσον αφορά τη στελέχωση του ρόστερ της.

Στον Ολυμπιακό περιμένουν στη... γωνία. Δεν μπορούν να κάνουν κάτι άλλο. Έχουν συμφωνήσει σε όλα μαζί του και αναμένουν τις εξελίξεις. Είναι όμως και εκείνοι αισιόδοξοι για την έκβαση της υπόθεσης. Βλέπετε, άλλωστε, πως λειτούργησαν στο μεγάλο λιμάνι. Διαμόρφωσαν το ρόστερ τους με τέτοια ακρίβεια, με δεδομένο πως ο Κώστας Σλούκας θα επιστρέψει οριστικά στον Πειραιά.