Εύη Δημητράτου: «Μόνο στην Ελλάδα τίθεται θέμα διάκρισης...»

Η τιμ μάνατζερ της ομάδας μπάσκετ γυναικών του Ολυμπιακού, Εύη Δημητράτου εξέφρασε την αγωνία της για την κατάσταση που επικρατεί

Εύη Δημητράτου: «Μόνο στην Ελλάδα τίθεται θέμα διάκρισης...»

Η τιμ μάνατζερ της ομάδας μπάσκετ γυναικών του Ολυμπιακού, Εύη Δημητράτου με κείμενό της εξέφρασε τους προβληματισμούς της για την κατάσταση που επικρατεί.

«Άλλο ένα Σαββατοκύριακο με αγωνιστική δράση σε όλα τα μεγάλα πρωταθλήματα καλαθοσφαίρισης στην Ευρώπη ανδρών και γυναικών, χωρίς διακοπές και αναστολές. Με αναβολές αγώνων και δυσκολίες ναι, αλλά χωρίς αναστολή των αθλητικών δραστηριοτήτων. Και για να μην έχετε λανθασμένη άποψη περί επαγγελματία και ερασιτέχνη, ούτε σε όλες αυτές τις χώρες το πρωτάθλημα της πρώτης κατηγορίας γυναικών θεωρείται επαγγελματικό. Αλλά εκεί δεν τίθεται θέμα διάκρισης. Το άθλημα είναι ένα και ίδιο για όλους και λέγεται BASKETBALL.

Ο αθλητισμός πάντα είχε κοινωνικές προεκτάσεις και οι αθλητές / αθλήτριες αποτελούσαν πρότυπο για την κοινωνία. Οι αθλητές της Super League και της Basket League αυτή τη στιγμή περνούν ένα πολύ σημαντικό μήνυμα σε όλους μας. Το μήνυμα είναι ότι όταν τηρούμε με συνέπεια τους κανόνες που ορίζουν οι Υγειονομικές Επιτροπές τότε μπορούμε να παραμένουμε ασφαλείς και λειτουργικοί. Οι τηλεθεατές των αγώνων τους αντλούν δύναμη και αισιοδοξία.

Αναρωτιέμαι λοιπόν γιατί η Πολιτεία δεν θέλει να κρατήσει «ζωντανή» αυτού του είδους την αισιοδοξία επιτρέποντας να είναι λειτουργικά σύνολα ανθρώπων που έχουν μάθει όλη τους τη ζωή να ακολουθούν και να τηρούν κανόνες; Μήπως θα έπρεπε η Ομοσπονδία μας να ξεκινήσει άμεσα συνεργασία με τις Υγειονομικές Αρχές για να βρεθούν τρόποι ώστε το άθλημα να επαναλειτουργήσει;».