Grand Prix Χερέθ: Στον Κουαρταραρό η πρώτη νίκη, έπεσε ο Μάρκεθ

Ο Φάμπιο Κουαρταραρό ήταν ο νικητής στο πρώτο Grand Prix της χρονιάς στη Χερέθ. Πτώση σημείωσε ο Μαρκ Μάρκεθ που τραυματίστηκε

Grand Prix Χερέθ: Στον Κουαρταραρό η πρώτη νίκη, έπεσε ο Μάρκεθ

Την πρώτη του νίκη στην πίστα της Χερέθ πανηγύρισε ο Φάμπιο Κουαρταραρό στο Grand Prix που άνοιξε την αυλαία του φετινού Moto GP. Ο Γάλλος αναβάτης εκίνησε πρώτος και διατήρησε το προβάδισμα του εκμεταλλευόμενος και τα λάθη του Μαρκ Μάρκεθ.

Ο Ισπανός πρωταθλητής ξεκίνησε από την τρίτη θέση και ανέβηκε στην κορυφή στο δεύτερο γύρο. Ωστόσο η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη μιας και σημείωσε κακή έξοδο πέφτοντας στη 18η θέση.

Στην πορεία έκανε πάλι το «θαύμα» του και βρέθηκε τρίτος αλλά σε μία από τις προσπάθειες του έχασε τον έλεγχο της Honda, με αποτέλεσμα να πέσει για δεύτερη φορά και μάλιστα να αποχωρήσει τραυματίας.

Έτσι ο Κουαρταραρό πήρε τη νίκη με τη δορυφορική της Yamaha αφήνοντας πίσω του τον Μάβερικ Βινιάλες και τον Αντρέα Ντοβιτσιόζο. Την πεντάδα συμπλήρωσαν οι Τζακ Μίλερ και Φράνκο Μορμπιντέλι, ενώ οι Πολ Εσπαργκαρό, Πέκο Μπανάια, Mιγκέλ Ολιβέιρα, Ντανίλο Πετρούτσι και Τακαάκι Νακαγκάμι συμπλήρωσαν τη δεκάδα.

Όσον αφορά τον Βαλεντίνο Ρόσι, ο «γιατρός» εγκατέλειψε τον αγώνα λόγω προβλήματος της μοτοσυκλέτας του.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα: