McLaren: Το σχέδιο μέσα από την πώληση μετοχών της

Η ΜcLaren πουλά ένα μέρος των μετοχών της προκειμένου να συνεχίσει την ανοδική πορεία της στο πρωτάθλημα της Formula 1.

McLaren: Το σχέδιο μέσα από την πώληση μετοχών της

Η κατάσταση που δημιουργήθηκε με τον κορονοϊό έφερε αρκετά προβλήματα στα οικονομικά των ομάδων της Formula 1. Οι αναβολές των Γκραν Πρι σε συνδυασμό με το μειωμένο αγωνιστικό πρόγραμμα έφεραν αυτομάτως περικοπές και στα έσοδα των εταιρειών.

Έτσι, μετά τη Williams η διοίκηση της McLaren αποφάσισε να πουλήσει ένα μέρος των μετοχών της προκειμένου να ανταποκριθεί στα νέα δεδομένα του πρωταθλήματος, αρχής γενομένης από το 2021 που τα μπάτζετ των ομάδων θα βρίσκονται στα 145 εκατομμύρια δολάρια.

Γι' αυτό τον λόγο οι Βρετανοί πιστεύουν ότι πρέπει να βρεθεί ακόμα ένας «σύμμαχος» προκειμένου να συνεχιστεί η ανοδική πορεία της ομάδας έπειτα από την επιστροφή της στις επιτυχίες το 2019.

Επιπλέον οι άνθρωποι της McLaren θέλουν να εκμεταλλευτούν τη συνεργασία τους με τη Mercedes στο κομμάτι των κινητήρων και να προχωρήσουν κι άλλο στην εξέλιξη του μονοθεσίου τους, στην προσπάθεια που κάνουν να μειωθεί η διαφορά από τις τρεις μεγάλες ομάδες του πρωταθλήματος.

Ο αριθμός των μετοχών που θα βγει στο «σφυρί» ανέρχεται στο 30%, την ώρα που το 56% ανήκει στην Bahrain Mumtalakat Holding, το 14% στον Μανσούρ Όχεν και το 10% στον Μίκαελ Λατίφι (πατέρα του οδηγού της Williams), με το υπόλοιπο 20% να είναι χωρισμένο μεταξύ μικρομετόχων.

Παράλληλα τον περασμένο μήνα η «πορτοκαλί» ομάδα ανακοίνωσε περικοπές στο προσωπικό και συγκεκριμένα στο αγωνιστικό τμήμα.