Η ΜcLaren θα τρέχει με κινητήρες της Mercedes

Η McLaren συμφώνησε με τη Mercedes και από το 2021 θα προμηθεύεται κινητήρες από τη γερμανική ομάδα.

Η ΜcLaren θα τρέχει με κινητήρες της Mercedes

Έχουμε αναφερθεί αρκετές φορές μέσα στη σεζόν για την άκρως βελτιωμένη εικόνα της McLaren τη φετινή χρονιά.

Ετοιμάζει αλλαγές το 2020 η McLaren

Η βρετανική ομάδα δείχνει να επιστρέφει στον παλιό καλό της εαυτό και φροντίζει το μέλλον της να συνεχίσει στα ίδια μονοπάτια.

To come back της McLaren και το πολλά υποσχόμενο δίδυμο Σάινθ-Νόρις

Γι' αυτό και οι άνθρωποι της ομάδας έδωσαν τα χέρια με τη Mercedes η οποία θα της χορηγεί κινητήρες αρχής γενομένης από το 2021. Μάλιστα η συμφωνία των δύο πλευρών θα έχει διάρκεια έως το 2024.

Ο επικεφαλής της McLaren, Ζακ Μπράουν δήλωσε: «Αυτή η συμφωνία είναι ένα απαραίτητο βήμα για το μακροσκελές πλάνο επιστροφής στις επιτυχίες. Η Mercedes είναι το σημείο αναφοράς, τόσο ως ομάδα όσο και στον κινητήρα της, οπότε είναι φυσικό να ψάχνουμε για μια ασφαλή σχέση με την εταιρεία στην επόμενη φάση του ταξιδιού μας. Αυτή η ανακοίνωση αντανακλά την αυτοπεποίθηση των μετόχων μας και είναι ένα σαφές μήνυμα προς τους επενδυτές, τους εργαζόμενους, τους συνεργάτες και τους θαυμαστές μας, ότι θα επιστρέψει η McLaren στην επίθεση».

Από την άλλη ο Τότο Βολφ, επικεφαλής της αγωνιστικής ομάδας της Mercedes, υποστήριξε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε τη McLaren πίσω στην αγωνιστική οικογένεια της Mercedes με αυτή τη νέα συμφωνία παροχής κινητήρων. Παρά το γεγονός ότι οι δύο φίρμες μοιράζονται ένδοξες στιγμές στο παρελθόν, αυτή η συμφωνία αφορά μόνο το μέλλον μας και την έναρξη μιας νέας εποχής παροχής κινητήρων για τα επόμενα χρόνια. Η McLaren έχει ήδη διαμορφώσει τα δομικά στοιχεία για την επάνοδό της στις τελευταίες σεζόν, συμπεριλαμβανομένων των εντυπωσιακών της επιδόσεων με τους κινητήρες της Renault. Ελπίζουμε ότι αυτή η συμφωνία θα αποτελέσει άλλο ένα ορόσημο για τη McLaren».