Formula 1: Εγκρίθηκαν με δύο αλλαγές οι νέοι κανονισμοί

Στην έγκριση των νέων κανονισμών που θα ισχύουν από το 2021 προχώρησε η διοίκηση της Formula 1 και της FIA, η οποία έκανε δύο νέες αλλαγές. 

Formula 1: Εγκρίθηκαν με δύο αλλαγές οι νέοι κανονισμοί

Στην ανακοίνωση των νέων κανονισμών που θα έχουν ισχύ από το 2021 προχώρησε η Formula 1. Πάνω κάτω οι κανόνες ήταν γνωστοί, ωστόσο οι άνθρωποι της κορωνίδας των μηχανοκίνητων σπορ προχώρησαν σε δύο νέες αλλαγές.

Formula 1: Τα νέα μονοθέσια και οι νέοι κανονισμοί του 2021

Η πρώτη αφορά τους προϋπολογισμούς των ομάδων οι οποίοι αν και αρχικά είχαν συμφωνηθεί για τα 175 εκατομμύρια δολάρια στην πορεία μειώθηκαν στα 145 εξαιτίας της κατάστασης που επικρατεί φέτος με τον κορονοϊό.

Η Formula 1 στη δίνη του κορονοϊού

Η δεύτερη και άκρως σημαντική έχει να κάνει με την αεροδυναμική εξέλιξη των μονοθέσιων. Συγκεκριμένα όποια ομάδα καταλαμβάνει τη χαμηλότερη θέση στη βαθμολογία του πρωταθλήματος θα έχει περισσότερο διαθέσιμο χρόνο στην αεροδυναμική σήραγγα προκειμένου να μην υπάρχουν μεγάλες διαφορές ανάμεσα στις ομάδες.

Επιπλέον η FIA μαζί με τη Formula 1 αποφάσισαν τον περιορισμό της αεροδυναμικής απόδοσης, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί μέσα από την περικοπή ενός μέρους του πατώματος του μονοθέσιου. Όσον αφορά το σασί και τις αναρτήσεις όπως έχουμε αναφέρει θα παραμείνουν ως έχουν για να ανασάνουν οικονομικά οι ομάδες.

Επιπρόσθετα δεν θα γίνουν περαιτέρω εξελίξεις με εξαίρεση τη McLaren η οποία θα πρέπει να προχωρήσει σε αλλαγές μιας και θα φορά κινητήρα της Μercedes έπειτα από τη λύση της συνεργασίας της με τη Renault.

Tέλος το βάρος των μονοθέσιων θα αυξηθεί κατά τρία κιλά με αποτέλεσμα να ζυγίζουν συνολικά 749 κιλά.