Ferrari: Οι υποψήφιοι αντικαταστάτες του Φέτελ

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ θα αποχωρήσει από τη Ferrari μετά το τέλος της σεζόν και ήδη τα ονόματα που θα τον αντικαταστήσουν έχουν βγει στη δημοσιότητα.

Ferrari: Οι υποψήφιοι αντικαταστάτες του Φέτελ

Έπειτα από πέντε χρόνια κοινής πορείας ο Σεμπάστιαν Φέτελ και η Ferrari θα ακολουθήσουν μετά το τέλος της σεζόν χωριστούς δρόμους. Είναι γεγονός πως ο Γερμανός δεν μπόρεσε να εδραιωθεί στη Scuderia καθώς δεν κατάκτησε τίτλο μαζί της, ωστόσο ο τετράκις παγκόσμιος πρωταθλητής είχε να διαχειριστεί και τα λάθη των ανθρώπων της ιταλικής ομάδας, τα οποία έπαιξαν με τη σειρά τους σημαντικό ρόλο στην απομάκρυνση του 32χρονου πιλότου.

Τόσο ο Αριβαμπένε όσο και ο Μπινότο δεν ανταποκρίθηκαν με αξιώσεις στον ρόλο του διευθυντή της Ferrari, με τον Ελβετό μάλιστα να «χάνει τη μπάλα» από την περσινή χρονιά, κάτι που αποδείχθηκε περίτρανα στη σχέση του Φέτελ με τον Λεκλέρκ. Πλέον ο Γερμανός οδηγός γυρίζει νέα σελίδα στην καριέρα του όπως και η Ferrari που κοιτά ήδη τον αντικαταστάτη του.

Κάρλος Σάινθ

Τις τελευταίες ώρες έχει γίνει ντόρος γύρω από την επικείμενη συμφωνία του Κάρλος Σάινθ με τη Ferrari. Μάλιστα ιταλικά δημοσιεύματα τονίζουν πως εντός ολίγων ωρών θα υπάρξουν και ανακοινώσεις από τις δύο πλευρές, οι οποίες υπέγραψαν συμβόλαιο ύψους εννέα εκατομμυρίων ευρώ. Ο 25χρονος προέρχεται από μία μεστή χρονιά με τα χρώματα της McLaren και θα πρέπει για πρώτη φορά στην καριέρα του να βγει μπροστά και να διεκδικήσει τον πρώτο του παγκόσμιο τίτλο. Την περασμένη σεζόν στη Βραζιλία είχε κατακτήσει για πρώτη φορά στην καριέρα του μία θέση σε podium και είχε τερματίσει στην έκτη θέση που αποτελεί μέχρι και σήμερα την καλύτερη από τότε που αποτελεί οδηγός της κορωνίδας των μηχανοκίνητων σπορ. Παράλληλα Μέσα του εξωτερικού αναφέρουν πως ο Φέτελ θα πάρει τη θέση του Σάινθ στη McLaren καθώς θα βρει στη βρετανική ομάδα τον συμπατριώτη του Αντρέας Σάιντλ (διευθυντής της McLaren), με τον οποίο συνυπήρξαν αρμονικά στη Sauber BMW.

Ντάνιελ Ρικιάρντο

Το όνομα του Αυστραλού είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τη Ferrari αλλά τελικά δεν φόρεσε ποτέ την κόκκινη φόρμα. Ο Ρικιάρντο μετά το πέρασμα του από τη Red Bull αποχώρησε για τη Renault καθώς δεν μπορούσε να συνυπάρξει με τον Μαξ Φερστάπεν. Έχοντας αγωνιστεί στους «Ταύρους» ο 30χρονος έχει όλα τα απαραίτητα στοιχεία για να οδηγήσει το μονοθέσιο της Scuderia αλλά μέχρι στιγμής φαίνεται πως έρχεται δεύτερος στην κούρσα. Πάντως ο ίδιος με πρόσφατες δηλώσεις του είχε τονίσει πως στόχος του είναι να αποχωρήσει από τη Formula 1 με τουλάχιστον ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα στο παλμαρέ του.

Αντόνιο Τζιοβινάτσι

Ο 26χρονος Ιταλός πραγματοποίησε πέρσι την πρώτη του ολοκληρωμένη σεζόν στη Formula 1 με την ομάδα της Alfa Romeo Racing. Οι εμφανίσεις του δεν ήταν οι καλύτερες δυνατές αλλά προέρχεται από τα σπλάχνα της Ferrari με αποτέλεσμα το όνομα του να συνδεθεί με τον αντικαταστάτη του Φέτελ. Με τα μέχρι τώρα δεδομένα δύσκολα ο Τζιοβινάτσι θα κάνει του χρόνου το μεγάλο βήμα στην καριέρα του.

Βάλτερι Μπότας

Την περασμένη χρονιά το συμβόλαιο του Μπότας με τη Mercedes έφτανε στο τέλος του και σε συνδυασμό με τις κακές εμφανίσεις του Φέτελ αρκετοί πίστεψαν στον ερχομό του Φινλανδού στο Μαρανέλο. Ωστόσο ο 30χρονος ανανέωσε μέχρι το 2020 με τους πρωταθλητές, οι οποίοι του πρόσφεραν μονοετές συμβόλαιο. Είναι αλήθεια ότι ο Μπότας από τη στιγμή που πήγε στη Mercedes βρίσκεται στη σκιά του Λιούις Χάμιλτον κάτι το οποίο δεν του επιτρέπει να διεκδικήσει ένα πρωτάθλημα. Ο ίδιος έχει τονίσει την επιθυμία του να αναδειχθεί παγκόσμιος πρωταθλητής κάποια στιγμή αλλά δεν δείχνει διατεθειμένος να αποχωρήσει άμεσα από την υπάρχουσα ομάδα του.

Λιούις Χάμιλτον

Τα λόγια για την ποιότητα και την εμπειρία του Βρετανού είναι περιττά. Ο ερχομός του στο Μαρανέλο θα ήταν το ιδανικότερο σενάριο για τους ανθρώπους της Ferrari. Τα τελευταία δύο χρόνια έχουν γραφτεί αρκετές ιστορίες γύρω από τον έξι φορές παγκόσμιο πρωταθλητή και τους Ιταλούς αλλά πάντα η Mercedes βρισκόταν στη μέση και όχι αδίκως αφού μαζί με τους πρωταθλητές ο Βρετανός έχει κατακτήσει πέντε παγκόσμιους τίτλους. Πρόσφατα νέα σενάρια αναφέρθηκαν στον Χάμιλτον και τη Ferrari τα οποία υποστήριζαν πως οι δύο πλευρές θα συνάψουν συμφωνία και ο Φέτελ θα πάρει τη θέση του Βρετανού στη Mercedes. Αυτή τη χρονική περίοδο η αποχώρηση του Χάμιλτον από τη Mercedes μοιάζει αδύνατη καθώς θα ήταν αδιανόητο να ανακοινώσει πως πάει στη Ferrari, την ίδια στιγμή που περιμένει να ξεκινήσει το φετινό πρωτάθλημα για να διεκδικήσει τον έβδομο παγκόσμιο τίτλο του.

Φερνάντο Αλόνσο

Στους υποψήφιους αντικαταστάτες του Φέτελ έχει μπει και το όνομα του Φερνάντο Αλόνσο. Ο Ισπανός ύστερα από την αποχώρηση του από τη Formula 1 το 2018 επανήλθε στο προσκήνιο. Έχοντας αγωνιστεί παλιότερα στην ιταλική ομάδα ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής γνωρίζει καλά τα θέλω της ομάδας αλλά και το πως να ανταγωνιστεί τον Λιούις Χάμιλτον με τον οποίο συνυπήρξαν στη McLaren.

Συνοψίζοντας ο Κάρλος Σάινθ από ότι φαίνεται έχει τον πρώτο λόγο για να αντικαταστήσει τον Σεμπάστιαν Φέτελ και να βρεθεί στο πλευρό του Σαρλ Λεκλέρκ, ο οποίος αναμένεται να έχει τον πρώτο λόγο στην ιεραρχία των οδηγών. Από την άλλη και το όνομα του Ντάνιελ Ρικιάρντο έχει ακουστεί εδώ και αρκετό καιρό για τη Scuderia αλλά όπως όλα δείχνουν οι άνθρωποι της Ferrari έχουν ήδη πάρει την απόφαση τους.