Χάμιλτον: Το φλερτ με τη Ferrari και το plan b της Mercedes

Η είδηση πως ο Λιούις Χάμιλτον μιλά με τους ανθρώπους της Ferrari πυροδότησε τις φήμες περί αποχώρησης του από τη Mercedes, ωστόσο ο Βρετανός δύσκολα θα αποχωριστεί τους πρωταθλητές.  

Χάμιλτον: Το φλερτ με τη Ferrari και το plan b της Mercedes

Ο Λιούις Χάμιλτον αναδείχθηκε για έκτη φορά στην καριέρα του πρωταθλητής και συνέχισε την κυριαρχία της Mercedes που μετρά έξι συνεχόμενα πρωταθλήματα κατασκευαστών. Από τη χρονιά που μπήκε η Formula 1 σε υβριδική εποχή οι Γερμανοί έχουν κυριαρχήσει σε όλους τους τομείς κάνοντας επίδειξη δύναμης.

Από το 2014 μέχρι και φέτος τα «ασημένια βέλη» έχουν δει πέντε φορές τον Χάμιλτον πρωταθλητή και μία (2016) τον Νίκο Ρόσμπεργκ. Η έναρξη της σεζόν βρήκε δυνατή τη Mercedes που μπορεί να είχε πιο αργό σε σχέση με τη Ferrari μονοθέσιο ωστόσο κατάφερε να αναδειχθεί στο τέλος νικήτρια.

Ύστερα από την ολοκλήρωση της χρονιάς βγήκε στο φως της δημοσιότητας το ραντεβού του Λιούις Χάμιλτον με τον πρόεδρο της Scuderia, Τζον Έλκαν. Μάλιστα ο CEO της ιταλικής ομάδας, Λουίς Καμιλέρι επιβεβαίωσε τη συνάντηση των δύο πλευρών δίνοντας συνέχεια στο σίριαλ. Ο ίδιος δήλωσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ο Λιούις ειδικότερα, αλλά και άλλοι οδηγοί θέλουν να έρθουν σε εμάς, αλλά θα ήταν πρόωρο να αποφασίσουμε κάτι σήμερα», βάζοντας έτσι και άλλο λάδι στη φωτιά.

Δημοσιεύματα στο εξωτερικό έγραφαν κατά καιρούς πως ο Βρετανός θέλει να μετακομίσει στο Μαρανέλο και να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στην καριέρα του. Τα πράγματα όμως γύρω από την επικείμενη συμφωνία του Χάμιλτον με τη Ferrari δεν είναι τόσα απλά και αυτό γιατί βρίσκεται στη μέση η Mercedes. Ο Βρετανός έχει συμβόλαιο με τους πρωταθλητές έως και το 2020, δηλαδή μέχρι και το επόμενο πρωτάθλημα.

Όπως είναι φυσιολογικό ο Χάμιλτον θα αποτελέσει το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, ο οποίος θα του δώσει τη δυνατότητα να φτάσει τον πολυνίκη του θεσμού Μίκαελ Σουμάχερ. Η συγκεκριμένη εξέλιξη ίσως παίξει κομβικό ρόλο στο επόμενο βήμα του έξι φορές παγκόσμιου πρωταθλητή. Είναι γνωστό πως ο 35χρονος πιλότος διατηρεί άψογες σχέσεις με τη Mercedes, κάτι που δυσκολεύει αρκετά τα σενάρια γύρω από την αποχώρηση του από τους πρωταθλητές. Στη θεωρία λοιπόν η παραμονή του Βρετανού στα «ασημένια βέλη» συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες.

Από τη στιγμή που διέρρευσαν οι συζητήσεις του πρωταθλητή με τους ανθρώπους της Ferrari αμέσως έκαναν την εμφάνιση τους και τα πρώτα σενάρια γύρω από τον αντικαταστάτη του. Ο Τότο Βολφ μαζί με τους συνεργάτες του είχαν εκδηλώσει κατά καιρούς τον θαυμασμό τους για τον Μαξ Φερστάπεν, ο οποίος ωστόσο τους χάλασε τα σχέδια μιας και ανανέωσε το συμβόλαιο του με τη Red Bull έως το 2023. Μετά και από αυτή την εξέλιξη η Mercedes θα πρέπει να κοιτάξει άμεσα την μετά Χάμιλτον εποχή μιας και ο Βρετανός αποτελεί έναν από τους μακροβιότερους οδηγούς του πρωταθλήματος.

Εάν αναλογιστούμε πως μετά τη Χάμιλτον - Φέτελ εποχή ακολουθεί αυτή των Φερστάπεν - Λεκλέρκ, τότε οι πρωταθλητές έχουν αρκετή δουλειά μπροστά τους. Όπως και να έχει το σίριαλ του Χάμιλτον με τη Ferrari θα απασχολήσει και στο προσεχές μέλλον τον κόσμο της Formula 1 μιας και το 2021 θα αποτελέσει μία κομβική χρονιά για το κορυφαίο πρωτάθλημα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, αφού αρκετά συμβόλαια οδηγών ολοκληρώνονται το 2020 ενώ θα υπάρξουν και αλλαγές στα μονοθέσια και στους κανονισμούς.