Βάλτερι Μπότας: Ο τέλειος συμπαίκτης

Ο Φινλανδός πιλότος συντέλεσε από την πλευρά του στην κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον ομόσταβλό του Λιούις Χάμιλτον.

Βάλτερι Μπότας: Ο τέλειος συμπαίκτης

Η χρονιά που ολοκληρώθηκε θα έχει ιδιαίτερη θέση στην καριέρα του Βάλτερι Μπότας που έπαιξε κομβικό ρόλο για την κατάκτηση της κορυφής από τον Λιούις Χάμιλτον.

Ο Φινλανδός πιλότος μπορεί να αποτελεί τον δεύτερο σε αξιοκρατία οδηγό της Mercedes αλλά δεν είναι λίγες οι φορές που κατάφερε να ξεχωρίσει βρισκόμενος μία ανάσα από την νίκη. Όνειρο κάθε πιλότου που συμμετέχει στο κορυφαίο πρωτάθλημα του μηχανοκίνητου αθλητισμού είναι ο παγκόσμιος τίτλος που θα του δώσει την ευκαιρία να γράψει το όνομα του δίπλα στους κορυφαίους οδηγούς της Formula 1.

Με την Mercedes να αποτελεί την καλύτερη ομάδα της πενταετίας στο πρωτάθλημα η δυνατότητα που δίνει στους οδηγούς της να γίνουν πρωταθλητές είναι ομολογουμένως αρκετά υψηλή. Ο Μπότας ωστόσο ποτέ του δεν παραπονέθηκε δημοσίως για την προτεραιότητα που δίνει η γερμανική ομάδα στον Λιούις Χάμιλτον κατανοώντας τον ρόλο του.

Η εντολή της Mercedes στον Φινλανδό να αφήσει τον Χάμιλτον να τον προσπεράσει στο Γκραν Πρι της Ρωσίας ήρθε να επιβεβαιώσει όλα τα παραπάνω που δείχνουν την ωριμότητα του πρώτου στην συγκεκριμένη περίπτωση.

Η κίνηση της ομάδας σίγουρα ενόχλησε τον ίδιο και κυρίως την προσπάθεια που είχε σημειώσει αλλά δεν παύει να είναι ο τέλειος συμπαίκτης που ονειρεύεται κάθε πιλότος της Formula 1 πόσο μάλλον o Λιούις Χάμιλτον που δεν θα ήθελε σε καμία περίπτωση να αποκτήσει άλλον ένα διεκδικητή του τίτλου. Ή καλύτερα άλλον ένα Νίκο Ρόσμπεργκ με τον οποίο είχαν αρκετούς διαξιφισμούς κατά την διάρκεια της συνύπαρξης τους στην Mercedes το 2016. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως ο Μπότας θα σταματήσει να παλεύει για μία διάκριση στο ερχόμενο πρωτάθλημα.