Η καθυστέρηση της ανανέωσης στοίχισε στον Βάλτερι Μπότας

Η φετινή χρονιά ήταν κομβική για το μέλλον του Βάλτερι Μπότας στη Mercedes καθώς όπως δήλωσε ο ίδιος για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν γνώριζε το μέλλον του.

Η καθυστέρηση της ανανέωσης στοίχισε στον Βάλτερι Μπότας

Από το ξεκίνημα της σεζόν ο Βάλτερι Μπότας περπατούσε σε τεντωμένο σκοινί καθώς το συμβόλαιο του με τη Mercedes ολοκληρωνόταν.

Ο Μπότας παίζει το τελευταίο του χαρτί στη Mercedes

Οι σκέψεις των πρωταθλητών για αντικατάσταση του Φινλανδού με τον Εστεμπάν Οκόν «πείραξαν» το μυαλό του 30χρονου που δήλωσε: «Δεν είχα ιδέα τι θα συνέβαινε, απλά έπρεπε να περιμένω. Ως αθλητής και ως οδηγός δεν είναι ιδανική κατάσταση. Δεν μπορείς να επικεντρωθείς στη δουλειά σου και να νιώσεις ψυχικά ελεύθερος». Η ανανέωση της συνεργασίας ανάμεσα στις δύο πλευρές επισημοποιήθηκε στο Γκραν Πρι του Βελγίου μετά την καλοκαιρινή διακοπή.

Βάλτερι Μπότας: Ο τέλειος συμπαίκτης

Με αφορμή τις δηλώσεις του οδηγού, ο επικεφαλής της Mercedes, Τότο Βολφ δήλωσε πως θα προσπαθήσει την επόμενη φορά να διαχειριστεί πιο έγκαιρα τις ανανεώσεις των συμβολαίων, αρχής γενομένης από το 2020, μία χρονιά που θα είναι άκρως κομβική για το μέλλον των πρωταθλητών μιας και το συμβόλαιο αρκετών πιλότων ολοκληρώνεται.

Mercedes: Η επιστροφή του Χάμιλτον και το δίλημμα με Μπότας

Σχετικά με αυτό το θέμα ο Αυστριακός είπε: «Νομίζω πως θα είναι κομβική χρονιά, γιατί κανένας οδηγός δεν θα έχει συμβόλαιο με ομάδα και υποθέτω πως θα υπάρξει ντόμινο αλλαγών.»