Grand Prix Μονακό: Νίκη για τον άψογο Χάμιλτον

Ο Λιούις Χάμιλτον άντεξε στην πίεση του Μαξ Φερστάπεν και πήρε μία σημαντική νίκη στο Μονακό. 

Grand Prix Μονακό: Νίκη για τον άψογο Χάμιλτον

Μετά από ένα δραματικό φινάλε ο Λιούις Χάμιλτον κατάφερε να πάρει τη νίκη στο γκραν πρι του Μονακό και να συνεχίσει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Ο Βρετανός οδηγός έδειξε τεράστια ψυχικά αποθέματα καθώς άντεξε στην πίεση του Μαξ Φερστάπεν ο οποίος πέρασε στη ζώνη των pits τον Βάλτερι Μπότας.

Grand Prix Μονακό: Pole position για Χάμιλτον, «γκάφα» της Ferrari

Μπορεί να είχε παράπονα κατά τη διάρκεια του αγώνα για την κατάσταση των ελαστικών του, μπορεί να είχε επαφή με τη Red Bull του Φερστάπεν δύο στροφές πριν το τέλος, αλλά ο παγκόσμιος πρωταθλητής πήρε την πρώτη θέση χάρη στην οδηγική του μαεστρία.

Ο Mad Max τερμάτισε δεύτερος αλλά λόγω ποινής που του επιβλήθηκε βγήκε τέταρτος με τους Σεμπάστιαν Φέτελ και Βάλτερι Μπότας να συμπληρώνουν το βάθρο.

Ο Σαρλ Λεκλέρκ ήταν γνωστό πως είχε δύσκολο έργο από την 16η θέση παρόλα αυτά ο μικρός έδειξε πως δεν είναι τυχαία στη Scuderia παρά το νεαρό της ηλικίας του.

Ενοχλημένος ο Λεκλέρκ: «Ζητώ εξηγήσεις»

Ο Μονεγάσκος στην προσπάθεια του να περάσει τον Χούλκενμπεργκ χτύπησε το μονοθέσιο του το οποίο έμεινε στη συνέχεια εκτός αγώνα.

Ο Κίμι Ράικονεν στο 300ο γκραν πρι της καριέρας του τερμάτισε 17ος ενώ καλή απόδοση είχαν τα μονοθέσια της Toro Rosso, με τον Κβίατ να τερματίζει έβδομος και τον Άλμπον να βγαίνει όγδοος.

Έκτος βγήκε ο Κάρλος Σάινθ πίσω από τον πέμπτο Πιέρ Γκαζλί. Τη δεκάδα έκλεισαν οι Ρικιάρντο και Γκροζάν.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα: