Grand Prix Μονακό: Pole position για Χάμιλτον, «γκάφα» της Ferrari

Ο Λιούις Χάμιλτον κατέκτησε τη νίκη στις κατατακτήριες δοκιμές του Μονακό, με τη Mercedes να πανηγυρίζει για άλλη μια φορά το 1-2. 

Grand Prix Μονακό: Pole position για Χάμιλτον, «γκάφα» της Ferrari

Κατά τη διάρκεια των ελεύθερων δοκιμαστικών στην πίστα του Μονακό ο επικεφαλής της αγωνιστικής ομάδας της Ferrari είχε δηλώσει πως η Scuderia έχει βρει τα αίτια της κακής της απόδοσης και πως θα διορθωθούν σύντομα τα λάθη.

Grand Prix Μονακό: Ξεκίνησε δυναμικά τα δοκιμαστικά ο Χάμιλτον

Στις κατατακτήριες δοκιμές όμως οι «κόκκινοι» πρόσθεσαν ακόμα μία γκάφα στο ενεργητικό τους κάτι που εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο η Mercedes που είδε τον Λιούις Χάμιλτον να κατακτά την πρώτη θέση και τον Βάλτερι Μπότας τη δεύτερη.

Grand Prix Μονακό: Ταχύτερος και στο FP2 ο Χάμιλτον

Στα τρίτα δοκιμαστικά ο Σαρλ Λεκλέρκ είχε βγει πρώτος αλλά μία λάθος απόφαση της Ferrari του στέρησε τη δυνατότητα να λάβει μέρος στο τελευταίο μέρος των κατατακτήριων δοκιμών.

Grand Prix Μονακό: Ο Ρονάλντο παρακολούθησε τα ελεύθερα δοκιμαστικά (pic)

Συγκεκριμένα οι άνθρωποι της ομάδας δεν υπολόγισαν καλά το χρόνο με αποτέλεσμα να κρατήσουν μέσα στο γκαράζ τον Μονεγάσκο στερώντας του το δικαίωμα να συνεχίσει. Όπως ήταν φυσιολογικό ο νεαρός οδηγός αποχώρησε εκνευρισμένος ζητώντας εξηγήσεις από την ομάδα του.

Ο μοναδικός εκπρόσωπος των Ιταλών, Σεμπάστιαν Φέτελ αρκέστηκε στην τέταρτη θέση αφήνοντας πίσω του τον Πιέρ Γκασλί. Τη δεκάδα έκλεισαν οι Μάγκνουσεν, Ρικιάρντο, Κβίατ, Σάινθ και Άλμπον.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα: