Γκραν Πρι Μπαχρέιν: Πρώτη φετινή νίκη για τον Χάμιλτον

Ο Λιούις Χάμιλτον ήταν ο νικητής στο Γκραν Πρι του Μπαχρέιν, με τον Βρετανό να κατακτά την πρώτη του φετινή νίκη. 

Γκραν Πρι Μπαχρέιν: Πρώτη φετινή νίκη για τον Χάμιλτον

Στα φετινά δοκιμαστικά του Μπαχρέιν η Ferrari ήταν κυρίαρχη με τον Σαρλ Λεκλέρκ να κατακτά την πρώτη του pole position. Στον αγώνα όμως τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως τα περίμενε η Scuderia καθώς ο Μονεγάσκος έχασε την πρώτη θέση με το καλημέρα.

Μετά από πέντε γύρους όμως ανέκτησε το προβάδισμα του με τον Σεμπάστιαν Φέτελ να ακολουθεί δεύτερος. Στον 47ο γύρο ωστόσο το μονοθέσιο του Λεκλέρκ αντιμετώπισε πρόβλημα καθώς εντοπίστηκε βλάβη στο σύστημα ανάκτησης ενέργειας της SF90 κάτι που εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο ο Λιούις Χάμιλτον.

Όσον αφορά τον Φέτελ, ο Γερμανός θέλοντας να κρατήσει τη θέση του κόντρα στον Χάμιλτον έκανε τετ-α-κε με αποτέλεσμα να χάσει πολύτιμο χρόνο.

Σαν να μην έφτανε αυτό ήρθε λίγο αργότερα η επαφή του μονοθεσίου του με την Williams του Τζορτζ Ράσελ κάτι που «λάβωσε» την εμπρός πτέρυγα της Ferrari η οποία τελείωσε πέμπτη τον αγώνα.

Τα σημερινά λάθη της ιταλικής ομάδας όπως ήταν φυσιολογικό βοήθησαν τη Mercedes να κάνει το 1-2 καθώς πίσω από τον Χάμιλτον τερμάτισε ο Βαλντέρι Μπότας που νίκησε στο «νήμα» τον Λεκλέρκ.

Μάλιστα ο νεαρός πιλότος λίγο έλειψε να βγει εκτός τριάδας μιας και ο τέταρτος, Μαξ Φερστάπεν τον πίεσε αρκετά. Ευχάριστη είδηση ήταν ο Νόρις που τερμάτισε έκτος μία θέση πάνω από τον Κίμι Ραϊκόνεν.

Την δεκάδα έκλεισαν οι Γκασλί, Άλμπον και Πέρες. Εκτός βγήκαν οι δύο Renault που αντιμετώπισαν μηχανικά προβλήματα, η McLaren του Σάινθ και η Haas του Γκροζάν.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Μπότας (Mercedes): 44

2. Χάμιλτον (Mercedes): 43

3. Φερστάπεν (Red Bull): 27

4. Λεκλέρκ (Ferrari): 26

5. Φέτελ (Ferrari): 22

6. Ραϊκόνεν (Alfa Romeo-Sauber): 10

7. Νόρις (McLaren): 8

8. Μάγκνουσεν (Haas): 8

9. Χούλκεμπερκ (Renault): 6

10. Γκασλί (Red Bull): 4

11. Στρόλ (Racing Point): 2

12. Αλμπόν (Toro Rosso): 1

13. Κβιάτ (Toro Rosso): 1

14. Πέρες (Racing Point): 1

15. Τζιβινάζι (Alfa Romeo-Sauber): 0

16. Ράσελ (Williams): 0

17. Κούμπιτσα (Williams): 0

18. Ρικιάρντο (Renault): 0

19. Γκροζάν (Haas): 0

20. Σάινθ (McLaren): 0