Formula 1: Νίκη ο Χάμιλτον με την «πάσα» του Μπότας

Ο Χάμιλτον προσπέρασε τον Μπότας έπειτα από εντολή της Μercedes και ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Formula 1: Νίκη ο Χάμιλτον με την «πάσα» του  Μπότας

Στο 25ο γύρο του Γκραν Πρι της Ρωσίας και ενώ ο Βάλτερι Μπότας ήταν στην πρώτη θέση οι ιθύνοντες της Mercedes έδωσαν εντολή στον Φινλανδό να οπισθοχωρήσει και να δώσει την ευκαιρία στον δεύτερο Λιούις Χάμιλτον να τον προσπεράσει ανοίγοντας του τον δρόμο προς την νίκη και την κατάκτηση του φετινού τίτλου.

Η εκκίνηση του αγώνα βρήκε τον Μπότας να είναι μπροστά με τον Σεμπάστιαν Φέτελ να προσπαθεί να περάσει τον Χάμιλτον που δεν έκανε καλό ξεκίνημα. Ο Βρετανός πιλότος ωστόσο κράτησε την θέση του πίσω από τον ομόσταβλο του. Τον χορό των πιτς άνοιξε ο Μπότας που έβαλε μαλακή γόμα ενώ την ίδια στρατηγική ακολούθησε και ο Φέτελ ο οποίος με ένα ταχύ γύρο προσπέρασε τον Χάμιλτον.

Η απάντηση από πλευράς Χάμιλτον δεν άργησε να έρθει,ο οδηγός της Mercedes πήρε εκ νέου το προβάδισμα του αφήνοντας πίσω τον αντίπαλο του.

Την διαφορά στην πίστα της Ρωσίας όμως έκανε ο Μαξ Φερστάπεν που μπορεί να εκίνησε από την 19η θέση λόγω τιμωρίας στον κινητήρα αλλά μέσα σε διάστημα δέκα γύρων ανέβηκε στην πέμπτη θέση πίσω από τον τέταρτο Κίμι Ράικονεν. Την δεκάδα έκλεισαν οι Ρικιάρντο,Λεκλέρκ,Μάγκνουσεν,Οκόν και Πέρες.