Μαξ Φερστάπεν: Όταν το ταλέντο συναντά τον εγωισμό

Ο Μαξ Φερστάπεν αποτελεί το νέο next big thing της Formula 1 αλλά πρέπει να το αποδείξει και στην πράξη.
Μαξ Φερστάπεν: Όταν το ταλέντο συναντά τον εγωισμό

Το ταλέντο του Μαξ Φερστάπεν είναι αδιαμφισβήτητο. Δεν είναι τυχαίο που όλοι τον χαρακτηρίζουν ως το επόμενο μεγάλο αστέρι του κορυφαίου μηχανοκίνητου πρωταθλήματος. Οι επιδόσεις του σε συνδυασμό με το αγωνιστικό θράσος που διακατέχει του δίνει την δυνατότητα να κοιτά λαμπρά το μέλλον που ομολογουμένως του ανήκει.

Οι φετινές μάχες που έδωσε απέναντι στα μεγάλα ονόματα του πρωταθλήματος ανέβασαν τις μετοχές του και το προσωπικό του πρεστίζ. Σε ηλικία μόλις 21 ετών έχει καταφέρει να ανέβει στο βάθρο με το μονοθέσιο της Red Bull χαρίζοντας σπουδαίες μονομαχίες κόντρα στις Ferrari και Mercedes. Όλα αυτά ήρθαν να τον «βαπτίσουν» ως το next big thing του πρωταθλήματος αφήνοντας υποσχέσεις για τις επόμενες χρονιές.

Ο 21χρονος πιλότος όμως έχει ένα ελάττωμα το οποίο και πρέπει να αποβάλει ή τουλάχιστον να μειώσει εάν θέλει να διεκδικήσει με αξιώσεις τον πρώτο του παγκόσμιο τίτλο. Ποιο είναι αυτό; Μα φυσικά ο ατίθασος χαρακτήρας του που δυστυχώς του έχει κοστίσει πολλάκις κατά την διάρκεια την παρουσίας του στους αγώνες. Σίγουρα ο υγιής εγωισμός βοηθά στον πρωταθλητισμό αλλά ο νεαρός Ολλανδός το παρακάνει πέφτοντας σε σημαντικά παραπτώματα.

Δεν χρειάζεται να ανατρέξουμε πολύ στο παρελθόν για να θυμηθούμε τις επιπολαιότητες του. Τρανό παράδειγμα είναι το περιστατικό στο Γκραν Πρι της Βραζιλίας ανάμεσα σε εκείνον και τον Εστεμπάν Οκόν. Με τον πιλότο της Force India να βγαίνει από τα πιτς δίπλα στον πρωτοπόρο του αγώνα Φερστάπεν, ο Ολλανδός αντί να αγνοήσει τον Γάλλο θέλησε να του επιβληθεί με το «έτσι θέλω» σαν να πάλευε για την πρωτιά.

Ο Οκόν από την πλευρά του έκλεισε τον οδηγό της Red Bull χωρίς ωστόσο να τον εμποδίζει αρκετά. Το αποτέλεσμα ποιο ήταν; Να συγκρουστούν τα δύο μονοθέσια και να βγουν εκτός πίστας οι δύο πιλότοι, με τον δεύτερο Λιούις Χάμιλτον να εκμεταλλεύεται το γεγονός και να παίρνει την νίκη.

Η επίθεση του Ολλανδού μετά την ολοκλήρωση του αγώνα είναι η απάντηση των όσων γράφτηκαν παραπάνω. Όσο ο Φερστάπεν θα συνεχίσει να φέρεται ανώριμα τόσο θα χάνει έδαφος για την διεκδίκηση του παγκόσμιου τίτλου, διότι ο νεαρός αποτελεί μεγάλο ταλέντο αλλά δυστυχώς αυτό δεν αρκεί για την κατάκτηση της κορυφής.

Διαβάστε επίσης:

Σαρλ Λεκλέρκ: Το μεγάλο στοίχημα της Ferrari

Ο αυτοκαταστροφικός Σεμπάστιαν Φέτελ

Λιούις Χάμιλτον: Η αντεπίθεση ενός ώριμου πρωταθλητή