Σαρλ Λεκλέρκ: Το μεγάλο στοίχημα της Ferrari

Ο 21χρονος πιλότος θα οδηγεί από την νέα χρονιά το μονοθέσιο της Ferrari και οι βλέψεις για τον Μονεγάσκο είναι υψηλές.

Σαρλ Λεκλέρκ: Το μεγάλο στοίχημα της Ferrari

Ο Σαρλ Λεκλέρκ αποτελεί εδώ και λίγους μήνες το δεύτερο πιλότο της Ferrari καθώς θα αντικαταστήσει τον Κίμι Ράικονεν που από την πλευρά του θα οδηγεί το μονοθέσιο της Alpha Romeo-Sauber.

Η απόφαση της Scuderia να προχωρήσει σ’αυτήν την ανταλλαγή προκάλεσε αίσθηση στους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού καθώς ο Λεκλέρκ πραγματοποίησε μόλις φέτος την πρώτη του χρονιά στην Formula 1. Ο Μονεγάσκος κατέλαβε την 13η θέση πραγματοποιώντας καλές εμφανίσεις τόσο στις κατατακτήριες δοκιμές όσο και στους αγώνες.

Η φετινή του απόδοση τράβηξε τα βλέμματα της Ferrari η οποία θα εντάξει στο δυναμικό της έναν από τις πιο ελπιδοφόρους οδηγούς του πρωταθλήματος. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Λεκλέρκ αποτελεί τον δεύτερο νεότερο οδηγό στην πλούσια ιστορία της Scuderia. Την πρώτη θέση κατέχει μέχρι και σήμερα ο Ρικάρντο Ροντρίγκεζ που κάθισε στο ιταλικό μονοθέσιο το 1961 σε ηλικία μόλις 19 ετών.

Οι απαιτήσεις προς το αγωνιστικό πρόσωπο του Μονεγάσκου θα είναι υψηλές από τους οπαδούς της Ferrari που διψούν για την επιστροφή της ιστορικότερης ομάδας της Formula 1 στην κορυφή του πρωταθλήματος η οποία αγνοείται εδώ και έντεκα χρόνια. Από την πλευρά του ο Λεκλέρκ δηλώνει πως δεν νιώθει πίεση αλλά μόνο ενθουσιασμό για την νέα πρόκληση στην καριέρα του και φιλοδοξεί να μάθει πολλά από τον ομόσταβλο του Σεμπάστιαν Φέτελ.

Η προσαρμογή του από μία μικρομεσαία ομάδα σε μία από τις μεγαλύτερες του πρωταθλήματος αποτελεί στοίχημα για τον νεαρό και την ομάδα του που θα κολυμπήσουν κατευθείαν στα βαθιά έχοντας για αντίπαλο την ανυπομονησία των φίλων της Ferrari για ένα άρτιο αποτέλεσμα. Μέχρι στιγμής ο Μονεγάσκος κρατά χαμηλούς τόνους στα όσα ακούει, το εύλογο ερώτημα που γεννιέται όμως γύρω από την επιλογή του από την Ferrari είναι ένα.

Θα φανεί αντάξιος των προσδοκιών του ή θα λυγίσει στην ενδεχομένως σκληρή κριτική που θα δεχτεί από τους φίλους του αθλήματος σε περίπτωση που υποπέσει σε φθηνά λάθη; Η απάντηση θα δοθεί στο πρωτάθλημα της νέας χρονιάς που μετρά αντίστροφα και αναμένεται να μας χαρίσει για άλλη μία φορά δυνατές μάχες και πλούσιο θέαμα.

Διαβάστε επίσης:

Λιούις Χάμιλτον: Η αντεπίθεση ενός ώριμου πρωταθλητή

Ο αυτοκαταστροφικός Σεμπάστιαν Φέτελ

Μαξ Φερστάπεν: Όταν το ταλέντο συναντά τον εγωισμό