Λιούις Χάμιλτον: Η αντεπίθεση ενός ώριμου πρωταθλητή

Ο Λιούις Χάμιλτον πραγματοποίησε την πιο ώριμη χρονιά του στην Formula 1 κατακτώντας δίκαια τον φετινό τίτλο.

Λιούις Χάμιλτον: Η αντεπίθεση ενός ώριμου πρωταθλητή

Το φετινό πρωτάθλημα της Formula 1 ολοκληρώθηκε με τον Λιούις Χάμιλτον να κατακτά για δεύτερη συνεχόμενη φορά τον τίτλο του πρωταθλητή. Η είδηση όμως για τον Βρετανό δεν είναι αυτή αλλά ο τρόπος με τον οποίο κατάφερε να τερματίσει πρώτος την χρονιά καθώς ο δρόμος προς την κορυφή δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα.

Με την Ferrari να παρουσιάζει ένα αρκετά βελτιωμένο σε σχέση με τις άλλες χρονιές μονοθέσιο η Mercedes κατάλαβε πως φέτος τα πράγματα δεν θα είναι τόσο απλά για την ίδια και τους οδηγούς της.Το δυναμικό ξεκίνημα του Σεμπάστιαν Φέτελ ήρθε να επιβεβαιώσει τις σκέψεις της γερμανικής ομάδας που είδε τον Λιούις Χάμιλτον να εκκινεί πολύ νωθρά τους πρώτους αγώνες. Ο 33χρονος πρωταθλητής ωστόσο δεν είχε πει την τελευταία του κουβέντα δείχνοντας για άλλη μία φορά το πόσο κομβικό ρόλο παίζει στην απόδοση του η ψυχολογία και η διάθεση στην οποία βρίσκεται.

Πολλοί θα ισχυριστούν πως εάν ο Φέτελ δεν είχε υποπέσει σε εκείνο το τραγικό λάθος του Χόφενχαϊμ (που τον έθεσε εκτός αγώνα) ο Βρετανός δεν θα έπαιρνε τα πάνω του για να ξεκινήσει την αντεπίθεση του. Αυτή ίσως να είναι μια εκδοχή για το αποτέλεσμα της χρονιάς αλλά δεν έφτανε για να το κρίνει διότι ο Χάμιλτον δεν αποτελεί έναν οδηγό που τώρα κάνει τα πρώτα του βήματα στην Formula 1.

Αντιθέτως η φετινή χρονιά αποτελεί την δωδέκατη του παγκόσμιου πρωταθλητή δείγμα της κλάσης και της εμπειρίας που διαθέτει. Γιατί εάν δεν ήταν «οπλισμένος» μ’αυτά όσο ταλέντο και να είχε δεν θα μπορούσε να διαχειριστεί τις ευκαιρίες που του χάρισε ο Φέτελ.

Εν ολίγοις η φετινή του εμφάνιση αποτελεί απόδειξη για όλα τα παραπάνω που οδηγούν σε ένα συμπέρασμα, πως ο Λιούις Χάμιλτον δείχνει πιο ώριμος από ποτέ σε μία σημαντική καμπή της καριέρας του όντας πεντάκις παγκόσμιος πρωταθλητής. Η πίστη που έχει σε συνδυασμό με την άψογη όπως ισχυρίζεται συνεργασία του με την ομάδα της Mercedes του δίνει το δικαίωμα να πετύχει κάτι που δεν έχει κατορθώσει κανείς και ονειρευόταν από μικρό παιδί.

Να φτάσει τους επτά προσωπικούς τίτλους ισοφαρίζοντας τον θρυλικό Μίκαελ Σουμάχερ. Ήδη τον έχει προσπεράσει στις pole position χωρίς όμως να σημαίνει κάτι αυτό.

Η νέα χρονιά αναμένεται ακόμα πιο απαιτητική όμως ο ίδιος δείχνει πως είναι γεννημένος για τα δύσκολα κάτι που το απέδειξε φέτος απαντώντας με την κατάκτηση του τίτλου σε όσους τον είχαν ξεγράψει με το καλημέρα.

Διαβάστε επίσης:

Ο αυτοκαταστροφικός Σεμπάστιαν Φέτελ

Σαρλ Λεκλέρκ: Το μεγάλο στοίχημα της Ferrari

Μαξ Φερστάπεν: Όταν το ταλέντο συναντά τον εγωισμό