Φερστάπεν: «Θετικό να κερδίζεις με αυτές τις καιρικές συνθήκες»

Πανευτυχής ο Μαξ Φερστάπεν μετά τη νίκη του στο grand prix του Μονακό.

Φερστάπεν: «Θετικό να κερδίζεις με αυτές τις καιρικές συνθήκες»

Χαρούμενος ήταν ο Μαξ Φερστάπεν για τη νίκη του στο grand prix του Μονακό, η οποία μάλιστα επιτεύχθηκε κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες. Ο Ολλανδός πιλότος της Red Bull σημείωσε σε δηλώσεις του:

«Ήταν μία αρκετά δύσκολη νίκη, γιατί άρχισα τον αγώνα με τα ελαστικά μέσης γόμας ενώ ο Αλόνσο ήταν με τη σκληρή. Έπρεπε να διατηρήσω τα ελαστικά σε ζωή για αρκετούς γύρους, περιμένοντας τη βροχή. Τα ελαστικά άρχισαν να χάσουν σε απόδοση και οι συνθήκες ήταν δύσκολες.

Στη συνέχεια άρχισε να βρέχει και η βροχή δυνάμωνε γύρο με τον γύρο. Οπότε προφανώς έπρεπε να περάσουμε στα ενδιάμεσα ελαστικά. Η πίστα γλιστρούσε απίστευτα. Όταν έχεις τόσο μεγάλη διαφορά από τους υπόλοιπους δεν θέλεις να πιέζεις πολύ, ούτε όμως να χάσεις πολύ χρόνο. Οπότε και αυτό το σενάριο έχει τις δυσκολίες του. Ακούμπησα τον τοίχο ορισμένες φορές, αλλά αυτό είναι το Μονακό.

Παραμείναμε ψύχραιμοι και γυρνάμε στην έδρα μας με τη νίκη και αρκετούς βαθμούς για την ομάδα. Είναι πολύ θετικό να κερδίζεις εδώ και κυρίως να κερδίζεις με αυτές τις καιρικές συνθήκες».