Nέα νίκη του Φερστάπεν στο Μονακό!

Ο κάτοχος του παγκοσμίου τίτλου Μαξ Φερστάπεν και πρώτος στη φετινή κατάταξη επικράτησε για 2η στην καριέρα του στο grand prix του Μονακό κι απομακρύνθηκε, βαθμολογικά, από τον (άποντο) ομόσταυλο του Σέρχιο Πέρες με την τέταρτη φετινή του νίκη!

Nέα νίκη του Φερστάπεν στο Μονακό!

Aφού πήρε την παρθενική του πολ ποζίσιον στο Μονακό πανηγύρισε τη 2η νίκη καριέρας στο Πριγκηπάτο, όπου για 3η σερί χρονιά ένα μονοθέσιο της Red Bull τερμάτισε πρώτο!

Για τον Μαξ Φερστάπεν ο λόγος που πήρε τη 2η δεύτερη σερί καρό σημαία και τέταρτη συνολικά τη φετινή χρονιά

Ο Ολλανδός παγκόσμιος πρωταθλητής παρά τη βροχή (εξαιτίας της οποίας ακούμπησε κάνα δύο φορές στον τοίχο...) και τις αλλαγές ελαστικών άφησε δεύτερο (όπως και στις κατατακτήριες) τον Φερνάντο Αλόνσο (Aston Martin), ενώ στην 3η θέση τερμάτισε ο Εστεμπάν Οκόν (Alpine)

Σωστή στρατηγική εκτός των προαναφερθέντων ακολούθησε και η Mercedes, η οποία ανέβασε τον Χάμιλτον και τον Ράσελ (4-5) πάνω από τους Λεκλέρ - Σάινθ, που τερμάτισαν στις θέσεις 6-8 με τις Ferrari (ενδιάμεσα τους ο Γκασλί).

Με τη νίκη αυτή ο Φερστάπεν απομακρύνθηκε περαιτέρω από τον ομόσταυλo του Σέρχιο Πέρες που τερμάτισε 17ος αφού ξεκίνησε τελευταίος λόγω εγκατάλειψης στις κατατακτήριες.