Formula 1: Δεν κάνει έφεση η Mercedes, πρωταθλητής ο Φερστάπεν

Ο Μαξ Φερστάπεν είναι οριστικά πρωταθλητής στη Formula 1. Δεν κάνει έφεση η Mercedes.

Formula 1: Δεν κάνει έφεση η Mercedes, πρωταθλητής ο Φερστάπεν

Η Mercedes δίνει οριστικό τέλος αφού δεν θα κάνει έφεση και έτσι ο Μαξ Φερστάπεν είναι και τυπικά πρωταθλητής.

Την απόφαση να μη απευθυνθεί στο Διεθνές Εφετείο της FIA πήρε η Γερμανική ομάδα, λίγες ώρες προτού εκπνεύσει το χρονικό περιθώριο που είχε για να καταθέσει την έφεσή της. Η Mercedes εξέδωσε ανακοίνωση, που εξήγησε τη θέση της. Αναφέρθηκε στους λόγους για τους οποίους έκανε τις πρώτες δύο ενστάσεις, υποδέχθηκε θετικά τις πρωτοβουλίες που ανακοινώθηκαν μετά τη συνεδρίαση του παγκοσμίου συμβουλίου μηχανοκίνητου αθλητισμού και έδωσε συγχαρητήρια στον ανταγωνισμό.

Η ανακοίνωση

«Φύγαμε από το Άμπου Ντάμπι με δυσπιστία μετά από όσα είχαμε δει. Φυσικά, το να χάνεις έναν αγώνα είναι κομμάτι του παιχνιδιού, ωστόσο είναι διαφορετικό πράγμα όταν χάνεις την πίστη σου στους αγώνες.

Μαζί με τον Λούις, εξετάσαμε προσεκτικά το πως να αντιδράσουμε στα γεγονότα του φινάλε της σεζόν της Formula 1. Μας καθοδηγούσε πάντα η αγάπη μας για το σπορ αυτό και πιστεύουμε πως κάθε αγώνας πρέπει να κερδίζεται δίκαια. Στον αγώνα της Κυριακής πολλοί ένιωσαν, μεταξύ τους και εμείς, πως ο τρόπος που εκτυλίχθηκαν τα πράγματα δεν ήταν σωστός.

Formula 1: Πρωταθλητής ο Φερστάπεν για 1η φορά, στον τελευταίο γύρο του GP του Άμπου Ντάμπι!

Ο λόγος που κάναμε ένσταση για το αποτέλεσμα του αγώνα της Κυριακής ήταν διότι οι κανονισμοί για το Αυτοκίνητο Ασφαλείας, εφαρμόστηκαν με έναν νέο τρόπο, που επηρέασε το αποτέλεσμα, ενώ μέχρι τότε ο Λούις είχε επιβλητική πρωτοπορία και ήταν καθοδόν για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Κάναμε έφεση αναζητώντας αγωνιστική δικαιοσύνη και έκτοτε είχαμε εποικοδομητικό διάλογο με τη FIA και τη Formula 1, ώστε να υπάρξει διαύγεια στο μέλλον, ώστε όλοι οι αγωνιζόμενοι να γνωρίζουν τους κανόνες βάσει των οποίων αγωνίζονται και πως αυτοί επιβάλλονται.

Formula 1: Απορρίφθηκαν οι δύο ενστάσεις της Mercedes, οριστικά πρωταθλητής ο Φερστάπεν!

Υποδεχόμαστε θετικά την απόφαση της FIA να υπάρξει κομισιόν για την πλήρη ανάλυση όσων συνέβησαν στο Άμπου Ντάμπι, ώστε να βελτιωθούν έτσι η στιβαρότητα των κανονισμών, η διοίκηση και ο τρόπος με τον οποίο παίρνονται αποφάσεις στη Formula 1. Έχουμε επίσης υποδεχθεί θετικά την πρόσκληση προς της ομάδες και τους οδηγούς, να λάβουν μέρος σε αυτή.

Η Mercedes-AMG Petronas θα δουλέψει ενεργά με αυτή την κομισιόν για να χτίσουμε μία καλύτερη Formula 1 – για κάθε ομάδα και κάθε θεατή που αγαπά το σπορ όσο εμείς. H FIA θα λογοδοτήσει για αυτή τη διαδικασία κι εμείς, αποσύρουμε την έφεσή μας».