Haas: Ο Φιτιπάλντι θα αντικαταστήσει τον Γκροζάν

Ο Πιέτρο Φιτιπάλντι θα πάρει τη θέση του Ρομέν Γκροζάν στον επόμενο αγώνα της Haas στη Formula 1, έπειτα από το ατύχημα που είχε ο Γάλλος στο Μπαχρέιν.

Haas: Ο Φιτιπάλντι θα αντικαταστήσει τον Γκροζάν

Τον αντικαταστάτη του Ρομέν Γκροζάν γνωστοποίησε μέσω ανακοίνωσης η Haas ενόψει του αγώνα της Formula 1 στο Σακχίρ. Ο λόγος για τον Πιέτρο Φιτιπάλντι που αποτελεί τον εφεδρικό οδηγό της ομάδας.

Γκροζάν: Το μήνυμα του μέσα από το νοσοκομείο μετά το τρομακτικό ατύχημα (vid)

Η κατάσταση του Γάλλου μετά το τρομακτικό του ατύχημα στον αγώνα του Μπαχρέιν, δεν του επιτρέπει να επιστρέψει άμεσα στην αγωνιστική δράση με αποτέλεσμα η ομάδα να προχωρήσει στην αντικατάσταση του.

Grand Prix Μπαχρέιν: Νίκη για Χάμιλτον στη σκιά του σοβαρού ατυχήματος του Γκροζάν (vid)

Ο διευθυντής της Haas, Γιάνικ Στάινερ δήλωσε: «Ο Πιέτρο θα οδηγήσει το μονοθέσιο μας καθώς αποτελεί τον εφεδρικό μας οδηγό τις τελευταίες δύο σεζόν. Ήταν υπομονετικός και πάντα προετοιμασμένος για όταν έρθει αυτή η ευκαιρία. Είναι πολύ απαιτητικό να κληθεί ένας οδηγός την τελευταία στιγμή, αλλά ήταν η πιο σωστή επιλογή».

Grand Prix Μπαχρέιν: Τρομακτική εκκίνηση, τυλίχθηκε στις φλόγες η Haas του Γκροζάν (vid)

Από την πλευρά του ο Φιτιπάλντι σχολίασε: «Θα είναι συναρπαστικό να ξεκινήσω την πρώτη μου καριέρα στη Formula 1. Θα τα δώσω όλα και ανυπομονώ να ξεκινήσω. Είμαστε όλοι οι χαρούμενοι που οι τραυματισμοί του Γκροζάν είναι μικροί μετά από ένα τόσο μεγάλο ατύχημα. Προφανώς δεν είναι το ιδανικό σύνολο περιστάσεων για να κάνω την πρώτη μου εμφάνιση αλλά είμαι ευγνώμων στη Haas και τον Στάινερ».