Grand Prix Μπαχρέιν: Νίκη για Χάμιλτον στη σκιά του σοβαρού ατυχήματος του Γκροζάν (vid)

Ο Λιούις Χάμιλτον κατέκτησε τη νίκη στο Grand Prix του Μπαχρέιν, αλλά το τρομακτικό ατύχημα του Ρομέν Γκροζάν επισκίασε τα πάντα.

Grand Prix Μπαχρέιν: Νίκη για Χάμιλτον στη σκιά του σοβαρού ατυχήματος του Γκροζάν (vid)

Δραματικός ήταν ο αγώνας στο Μπαχρέιν με το ατύχημα του Ρομέν Γκροζάν να κεντρίζει το ενδιαφέρον των φίλων της Formula 1. Ο Γάλλος οδηγός μετά τη σύγκρουση που είχε με τον Ντάνιελ Κβίατ στον πρώτο γύρο προσέκρουσε στις μπαριέρες με αποτέλεσμα το μονοθέσιο του να κοπεί στα δύο και να τυλιχθεί στις φλόγες.

Grand Prix Μπαχρέιν: Τρομακτική εκκίνηση, τυλίχθηκε στις φλόγες η Haas του Γκροζάν (vid)

Ο πιλότος της Haas μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο με την ομάδα να ενημερώνει πως έχει υποστεί κάταγμα στα πλευρά και εγκαύματα στα χέρια και στους αστραγάλους. Τα αυστηρά μέτρα της FIA για την ασφάλεια των οδηγών αποδείχθηκαν σωτήρια και σήμερα καθώς το halo γλίτωσε τον Γκροζάν από τα χειρότερα.

Ατύχημα είχε και ο Λανς Στρολ με πρωταγωνιστή και πάλι τον Κβίατ. Ο Καναδός στην προσπάθεια του να πάρει τη στροφή χτύπησε με την Alpha Tauri του Ρώσου και αναποδογύρισε το μονοθέσιο του μένοντας έτσι εκτός συνέχειας.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι ο Λιούις Χάμιλτον κατέκτησε άλλη μία νίκη χωρίς να αντιμετωπίσει δυσκολίες αφού οι αντίπαλοι του δεν μπόρεσαν να φτάσουν τους χρόνους του.

Grand Prix Μπαχρέιν: Ασυναγώνιστος και πάλι ο Χάμιλτον πήρε την pole position

Δεύτερος ήρθε ο Μαξ Φερστάπεν, ενώ τρίτος ο Αλεξάντερ Άλμπον. Την πεντάδα ολοκλήρωσαν οι Λάντο Νόρις και Κάρλος Σάινθ. Οι Πιέρ Γκασλί, Ντάνιελ Ρικιάρντο, Βάλτερι Μπότας, Εστεμπάν Οκόν και Σαρλ Λεκλέρκ συμπλήρωσαν τη δεκάδα.

Grand Prix Μπαχρέιν: Μονόλογος Χάμιλτον και Mercedes σε FP1 και FP2

Η Ferrari δεν μπόρεσε να κάνει τη διαφορά έχοντας τον Σεμπάστιαν Φέτελ στην 13η θέση. Άτυχος στάθηκε λίγο πριν το τέλος και ενώ ήταν στην τρίτη θέση ο Σέρχιο Πέρεθ καθώς το μονοθέσιο του εμφάνισε βλάβη με αποτέλεσμα να μείνει εκτός podium.

Γκροζάν: Το μήνυμα του μέσα από το νοσοκομείο μετά το τρομακτικό ατύχημα (vid)

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Αναλυτικά η βαθμολογία των οδηγών:

Αναλυτικά η βαθμολογία των κατασκευαστών: