WRC, Οζιέ: «Ποτέ δεν είχα να αποδείξω κάτι»

Ο θριαμβευτής του προτελευταίου γύρου του φετινού WRC, Σεμπαστιάν Οζιέ μίλησε για τα ξεχωριστά συναισθήματα που ένιωσε στο Ράλλυ Ισπανίας, το περασμένο σαββατοκύριακο.

WRC, Οζιέ: «Ποτέ δεν είχα να αποδείξω κάτι»

Δεν είναι τυχαία θρύλος του WRC! O Σεμπαστιάν Οζιέ βρήκε ταχύτητα, φόρμα και αυτοπεποίθηση εκεί που οι συμπαίκτες του - συμπεριλαμβανομένου του πρόσφατα στεφθείς παγκόσμιου πρωταθλητή Κάλε Ροβανπέρα - δεν μπορούσαν. Παρά το αποτέλεσμα, ο Γάλλος οδηγός επιμένει ότι δεν ήταν εκεί για να αποδείξει κάτι, απλώς για να διασκεδάσει:

«Δεν υπάρχει τίποτα για μένα να αποδείξω», είπε. «Λατρεύω τον ανταγωνισμό ενάντια σε παιδιά όπως ο Ότ [Τάνακ], ο Τιερί [Νεβίλ] και ο Κάλε – είναι πάντα ένας μεγάλος αγώνας και αυτός ήταν πραγματικά έντονος. Μου αρέσει αυτό, το να κερδίζεις με αυτόν τον τρόπο είναι πολύ ωραίο».

Ο Οζιέ απέτισε φόρο τιμής στην ομάδα της Toyota που κέρδισε το παγκόσμιο πρωτάθλημα κατασκευαστών, η οποία του ταίριαζε σαν γάντι, παρά το γεγονός ότι το γεγονός στο Salou ήταν το πρώτο του ράλλυ καθαρής ασφάλτου στην σεζόν.

«Η ημέρα της δοκιμής πήγε πολύ καλά για μένα», είπε. «Έκανα αλλαγές, ένιωθαν καλά και δούλεψαν. Για να είμαι ειλικρινής, δεν ήξερα πού θα ήταν ο ρυθμός μου πριν από αυτό το ράλι. Εντάξει, κάναμε την Νέα Ζηλανδία και ήμασταν δεύτεροι εκεί, αλλά πέρασε αρκετός καιρός από τότε που οδήγησα στην άσφαλτο.

Διαβάστε επίσης: Βόμβα! Ο Τάνακ αποχωρεί από την Hyundai

Όταν άρχισα να οδηγώ, το αυτοκίνητο ήταν πολύ καλό και ένιωσα ότι μπορούσα να κάνω ό,τι ήθελα με αυτό. Ήμουν χαλαρός μετά το πρωί της Παρασκευής και μετά η ταχύτητα ήταν εκεί. Ήμουν λίγο έκπληκτος, μερικές φορές τα τελευταία χρόνια δεν είχαμε τον ίδιο ρυθμό εδώ – αλλά ίσως αυτό οφείλεται στο ότι σκεφτόμουν το πρωτάθλημα [των οδηγών].

Τώρα, μπορούσα να πιέσω και να απολαύσω πραγματικά το αυτοκίνητο και αυτό έκανα».

Η νίκη του Οζιέ βοήθησε την Toyota να εξασφαλίσει τον τίτλο στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών.