WRC: Βόμβα! Ο Τάνακ αποχωρεί από την Hyundai

Σαν κεραυνός εν αιθρία «έσκασε» στο WRC η είδηση πως ο Ότ Τάνακ θα αποχωρήσει από την Hyundai στο τέλος της σεζόν όπως επιβεβαιώθηκε την Κυριακή (23/10)!

WRC: Βόμβα! Ο Τάνακ αποχωρεί από την Hyundai

Λίγες ώρες αφότου τερμάτισε τέταρτος στον προτελεταίο αγώνα του φετινού WRC, το Ράλλυ Ισπανίας, η Hyundai εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία επιβεβαιώνει την αποχώρηση του Ότ Τάνακ από την ομάδα της!

Ο Εσθονός θα αποχωρήσει στο τέλος της σεζόν αφού αγωνιστεί στον τελικό γύρο τον επόμενο μήνα στο Ράλλυ Ιαπωνίας (10 - 13 Νοεμβρίου).

Ο Ότ Τάνακ εντάχθηκε στη Hyundai το 2020 - έναν χρόνο μετά την κατάκτηση του τίτλου με την Toyota. Κέρδισε πέντε ράλλυ για την κορεατική εταιρεία οδηγώντας αυτοκίνητα i20.

Στην ανακοίνωσή της, η Hyundai Motorsport εξήγησε ότι: «Η απόφαση του Τάνακ να χωρίσει τους δρόμους του με την Hyundai Motorsport έπειτα από τρεις σεζόν έρχεται σε μια στιγμή που η εταιρεία εξέταζε ήδη τη σύνθεση του πληρώματος για το 2023. Η ομάδα σέβεται το αίτημα του οδηγού και σκέφτεται τις πολλές θετικές στιγμές που περάσαμε μαζί, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε κατά καιρούς».

Ο αναπληρωτής διευθυντής της ομάδας Ζουλιάν Μονσέ είπε: «Η αποχώρηση του Ότ (Τάνακ) είναι απογοήτευση, αλλά είναι μια απόφαση που πρέπει να αποδεχτούμε και να σεβαστούμε. Είναι χωρίς αμφιβολία ένας από τους καλύτερους οδηγούς του παγκόσμιου ράλλυ, καθώς είχαμε την τύχη να ζήσουμε από πρώτο χέρι τις νίκες που πετύχαμε μαζί σε τρεις σεζόν.

Ήταν λίγο σαν τρενάκι του λούνα παρκ. Η πρώτη μας χρονιά που δουλέψαμε μαζί επηρεάστηκε από την πανδημία. Φέτος αντιμετωπίσαμε μια νέα σειρά υβριδικών κανονισμών που σίγουρα ήταν πρόκληση. Ο Ότ (Τάνακ) έδειξε πραγματική ηγεσία για να πιέσει τον εαυτό του και την ομάδα να βρουν βελτιώσεις και να επιστρέψουμε στις νίκες.

Πρόσφατα, χτίσαμε κάποια θετική δυναμική με το Hyundai i20 N Rally1. Θα μας λείψει, αλλά είναι επίσης μια ευκαιρία για εμάς να ανασυνταχθούμε και να ξαναχτίσουμε. Είχαμε ήδη σκεφτεί σοβαρά την σύνθεση του πληρώματος μας για το 2023, οπότε αυτή η απόφαση, ενώ δεν είναι αυτό που θέλαμε, μας ανοίγει διαφορετικές δυνατότητες καθώς προετοιμαζόμαστε για την επόμενη σεζόν. Ευχόμαστε στον Ότ και στον Martin [Järveoja] τα καλύτερα για το μέλλον τους».