WRC: Νικητής στην Ισπανία ο Οζιέ - Πρωταθλήτρια στους κατασκευαστές η Toyota

Ο Σεμπαστιάν Οζιέ πήρε την πρώτη του νίκη στην υβριδική εποχή του WRC με τον θρίαμβό του στο Ράλλυ Ισπανίας. Δεύτερος συνεχόμενος τίτλος στους κατασκευαστές για την Toyota. 

WRC: Νικητής στην Ισπανία ο Οζιέ - Πρωταθλήτρια στους κατασκευαστές η Toyota

Ο Σεμπαστιάν Οζιέ αγωνίζεται σε επιλεγμένους αγώνες για την Toyota αυτή την σεζόν και οδηγώντας ένα GR Yaris, ο Γάλλος είχε προβάδισμα 20,7 δευτερολέπτων στο τελευταίο σκέλος της Κυριακής και μπορούσε να διαχειριστεί τις τελευταίες τέσσερις ειδικές διαδρομές χωρίς να πάρει ρίσκα.

Έκανε ακριβώς αυτό, κερδίζοντας την νίκη με 16,4 δευτερόλεπτα μπροστά από τον αστέρα του Hyundai i20 N, Τιερί Νεβίλ, για να σηματοδοτήσει τον πρώτο του θρίαμβο στην υβριδική εποχή του WRC.

Ο Κάλε Ροβανπέρα, ο οποίος έχει ήδη εξασφαλίσει το πρωτάθλημα οδηγών, ανέβηκε επίσης στο βάθρο. Το αποτέλεσμά του εξασφάλισε στην Toyota το στέμμα του δεύτερου διαδοχικού πρωταθλήματος κατασκευαστών.

Με έναν αγώνα να απομένει, η Ιαπωνική ομάδα έχει αδιαμφισβήτητο προβάδισμα 93 πόντων έναντι της Hyundai και δεν μπορεί πλέον να καλυφθεί.

«Είναι η πρώτη νίκη του Benji (ο συνοδηγός του), οπότε είμαι πολύ χαρούμενος για αυτόν», είπε ο Οζιέ. «Είναι φανταστικό να παίρνεις αυτή τη νίκη γιατί ήταν ένα σημαντικό Σαββατοκύριακο για την ομάδα.

Δεν είναι πάντα εύκολο να πετύχεις τέτοια αποτελέσματα και αυτή η σεζόν ήταν πολύ κυριαρχική, οπότε συγχαρητήρια στην Toyota Gazoo Racing».

Ο επικεφαλής της ομάδας Toyota Gazoo Racing, Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα πρόσθεσε: «Είναι υπέροχο να εξασφαλίσουμε τον τίτλο εδώ. Ο τελευταίος αγώνας στην Ιαπωνία είναι ο εντός έδρας γύρος για την Toyota, οπότε τώρα μπορούμε να είμαστε πολύ πιο χαλαροί πηγαίνοντας εκεί. Εάν μπορέσουμε να κερδίσουμε εκεί, μπορούμε να έχουμε ακόμα μεγαλύτερες γιορτές!».