WRC: Δεν τρέχει στην Νέα Ζηλανδία ο Φουρμό

Ο πιλότος της M-Sport Ford, Αντριάν Φουρμό δεν θα τρέξει στον ενδέκατο γύρο του φετινού WRC, το Ράλι Νέας Ζηλανδίας από τις 29 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου.

WRC: Δεν τρέχει στην Νέα Ζηλανδία ο Φουρμό

Ο Αντριέν Φουρμό είχε δηλωθεί να οδηγήσει ένα υβριδικό αυτοκίνητο Puma Rally1 στον 11ο γύρο του WRC - αλλά η ομάδα του M-Sport επιβεβαίωσε σήμερα το απόγευμα (Τρίτη 20/9) ότι δεν θα είναι στη γραμμή εκκίνησης στο Όκλαντ.

Ο νεαρός Γάλλος αποσύρθηκε από τη σύνθεση της ομάδας στο EKO Ράλλυ Ακρόπολις νωρίτερα αυτόν τον μήνα, αφού η ζημιά που προκλήθηκε στο αυτοκίνητό του κατά την διάρκεια μιας σύγκρουσης στο Ράλι Βελγίου αποδείχθηκε πολύ σοβαρή για να επισκευαστεί εγκαίρως.

Θα επανέλθει στην ομάδα για το Ράλι Ισπανίας, το οποίο θα λάβει χώρα στο Σάλου από τις 20 έως τις 23 Οκτωβρίου.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, η M-Sport Ford αναφέρει:

«Μετά την επανεκτίμηση των στόχων του Αντριάν Φουρμό για την σεζόν 2022, η M-Sport απέσυρε τη συμμετοχή του από το Ράλι Νέας Ζηλανδίας.

Η M-Sport παραμένει πλήρως αφοσιωμένη στον Αντριέν και αυτή η απόφαση έχει ληφθεί σε συνεργασία με αυτόν και τους συνεργάτες μας.

Η M-Sport μπορεί να επιβεβαιώσει ότι ο Αντριέν θα επιστρέψει στην δράση με την ομάδα στο Ράλι Ισπανίας σε ένα Puma Hybrid Rally1.

Ο Κρεγκ Μπριν και ο Γκας Γκρίνσμιθ θα οδηγήσουν την Pumas που εισήχθη στο εργοστάσιο στη Νέα Ζηλανδία την επόμενη εβδομάδα, με την M-Sport να τρέχει επίσης ένα τρίτο αυτοκίνητο για τον Ιταλό Λορέντζο Μπερτέλι».