Ποιο είναι το φθηνότερο αγροτικό 2κάμπινο 4Χ4;

Στην Ελλάδα τα pickup οχήματα ή αγροτικά όπως συνηθίζονται να λέγονται, συγκέντρωναν πάντα ιδιαίτερο ενδιαφέρον, από την εποχή που ήταν πιο «σπαρτιάτικα». Ποιο, όμως, από τα σύγχρονα pickup είναι το πιο φθηνό;

Ποιο είναι το φθηνότερο αγροτικό 2κάμπινο 4Χ4;

Στην Ελλάδα τα pickup οχήματα ή αγροτικά όπως συνηθίζονται να λέγονται, συγκέντρωναν πάντα ιδιαίτερο ενδιαφέρον, από την εποχή που ήταν πιο «σπαρτιάτικα». Τα σύγχρονα pickup έχουν και αυτά με τη σειρά τους εξελιχθεί σε μεγάλο βαθμό, όπως και τα επιβατικά οχήματα.

Ωστόσο, δεν παύουν να είναι ελαφρά ημιφορτηγά, γι’ αυτό δεν τίθεται η οποιαδήποτε σύγκριση με τα SUV για παράδειγμα. Καταρχήν, είναι φτιαγμένα για βαριές εργασίες και για φόρτωμα και όχι για να… κόβουν βόλτες στα στενά των πόλεων. Άλλωστε, τα μεγάλα σε μήκος αμαξώματά τους (5 μ. και άνω) και ο αυξημένος τους όγκος γενικότερα, δεν ευνοούν σε επίπεδο ελιγμών και θέλουν «απλωσιά».

Οι προτάσεις των pickup σε αριθμό μοντέλων δεν είναι πάρα πολλές, αφού μετριούνται στα δάκτυλα της μιας παλάμης. Όμως, από εκεί και πέρα διατίθεται σε διάφορους τύπους αμαξώματος (μονή καμπίνα, επιμηκυμένη και διπλή), κίνηση 4×2 ή 4×4 και σε πολλές εκδόσεις εξοπλισμού. Ιδιαίτερα δημοφιλή είναι τα διπλοκάμπινα pickup με 4κίνηση, αφού μπορούν να μεταφέρουν 5 επιβάτες (με παραχωρήσεις στο χώρο φόρτωσης) και να πατήσουν σε κάθε τερέν.

Μεταξύ όλων των διπλοκάμπινων pickup με τετρακίνηση που πωλούνται στην Ελλάδα, αυτό που προσφέρεται στη χαμηλότερη τιμή, είναι το Mitsubishi L200 Invite Double Cab 4×4, με εκκίνηση τις 29.700 ευρώ. Στον εξοπλισμό του ανήκουν τα εξής στοιχεία: μετωπικοί αερόσακοι, εμπρός και πίσω ηλεκτρικά παράθυρα, ζάντες αλουμινίου, δερμάτινο τιμόνι και λεβιέ ταχυτήτων, air condition και cruise control.

Την κίνηση του L200 αναλαμβάνει ένα σύγχρονο μηχανικό σύνολο πετρελαίου 2.268 κ.εκ., 16βάλβιδο, υπερτροφοδοτούμενο, common rail, άμεσου ψεκασμού με δύο εκκεντροφόρους επικεφαλής. Η ισχύς του φτάνει τους 150 ίππους στις 3.500 σ.α.λ. και η ροπή τα 400 Nm στις 2.000 σ.α.λ. Όσον αφορά τις επιδόσεις, η Mitsubishi ανακοινώνει 0-100 χλμ./ώρα σε 12,4 δλ., τελική ταχύτητα 174 χλμ./ώρα, μεικτή κατανάλωση 8,6 λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 226 γρ./χλμ. (WLTP).

Το δυναμικού σχεδιασμού αμάξωμα των 2 τόνων βάρους με την έντονα μυώδη εμπρός όψη, έχει μήκος 5.225 χλστ., πλάτος 1.815 χλστ., ύψος 1.780 χλστ., απόσταση από το έδαφος 205 χλστ. και μεταξόνιο 3.000 χλστ.

Όσον αφορά το σύστημα 4κίνησης Easy Select περιλαμβάνει κλείδωμα του πίσω διαφορικού και τις επιλογές 2H, 4H και 4L, μέσω του περιστροφικού χειριστηρίου που βρίσκεται ανάμεσα από τα εμπρός καθίσματα.

Στο σύγχρονο και καλοφτιαγμένο εσωτερικό του L200, οι χώροι είναι άνετοι, που σημαίνει ότι στο διπλοκάμπινο L200 θα μετακινηθούν χωρίς παραχωρήσεις έως 5 άτομα. Όσον αφορά το χώρο φόρτωσης, το ωφέλιμο πλάτος του είναι 1.470 χλστ., το ύψος είναι 475 χλστ. και το μήκος είναι 1.520 χλστ. (Double Cab).

Πηγή: autogreeknews.gr