Συνεχίζονται οι δράσεις στην υπερειδική του ΟΑΚΑ

Σε πλήρη λειτουργία παραμένει η υπερειδική διαδρομή του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις στο κεντρικό Στάδιο του ΟΑΚΑ, με διαρκείς δράσεις Οδικής Ασφάλειας και άλλες εκδηλώσεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού, έπειτα από πρωτοβουλία του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη.

Συνεχίζονται οι δράσεις στην υπερειδική του ΟΑΚΑ

Ο αγωνιστικός χώρος του ΟΑΚΑ παραμένει ασφάλτινος μία εβδομάδα μετά τη διεξαγωγή του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις και υποδέχεται διαδοχικά σώματα ασφαλείας, κρατικές υπηρεσίες, σχολεία, αθλητές και αθλούμενους, όπως αυτοκινητικές και μοτοσυκλετιστικές λέσχες, με γνώμονα την εκπαίδευση σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Η αρχή έγινε την περασμένη Τρίτη (13/9), με ένα διήμερο κατά το οποίο η ΕΛ.ΑΣ. αξιοποίησε την πίστα για τη μετεκπαίδευση στελεχών της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής στη γρήγορη και ασφαλή οδήγηση, ενώ το χώρο επισκέφθηκαν και 500 μαθητές σχολείων του Αμαρουσίου και όμορων Δήμων, παρακολουθώντας τη δράση εντός του αγωνιστικού χώρου και συμμετέχοντας σε σεμινάριο Οδικής Ασφάλειας.

Ανάλογη εκπαίδευση πραγματοποίησαν στελέχη του ΕΚΑΒ, της Πυροσβεστικής και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ενώ στην πίστα φιλοξενήθηκαν αθλητές-μοτοσυκλετιστές της ΑΜΟΤΟΕ, όπως και οι κάτοχοι εξήντα κλασικών αυτοκινήτων και αντίστοιχα εξήντα μοτοσυκλετών της ΦΙΛΠΑ, δίνοντας ένα διαφορετικό χρώμα στο χώρο που πριν από λίγες ημέρες φιλοξένησε τα πλέον σύγχρονα αυτοκίνητα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ.

Σήμερα, Παρασκευή 16/9, η ημέρα είναι αφιερωμένη στην οδική μετεκπαίδευση στελεχών του Λιμενικού Σώματος.

Από το απόγευμα, ο χώρος θα διαμορφωθεί κατάλληλα, ώστε τις επόμενες δύο ημέρες να φιλοξενήσει τους αγώνες All Stars Drift Race και All Stars Race που διοργανώνει η Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδας (ΟΜΑΕ), με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Το πρόγραμμα του διημέρου έχει ως εξής:

Σάββατο 17/9
10:00 - 22:00 Αγώνας Drift (OMAE)

Κυριακή 18/9
09:00 - 18:00 All Star Race (OMAE)