Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 2-3: Αποκάλυψη: Δείτε από άλλη κάμερα το άουτ της Οικονομίδου (vid)

Η Μαρία Οικονομίδου κάρφωσε άουτ και τελείωσε το ματς Κυπέλλου βόλεϊ γυναικών  Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 2-3, ξεσηκώνοντας διαμαρτυρίες του Παναθηναϊκού επειδή στην εικόνα του VAR ο επόπτης κάλυπτε τη μπάλα...Η φάση από άλλη κάμερα  δικαιώνει διαιτητή και επόπτη.

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 2-3: Αποκάλυψη: Δείτε από άλλη κάμερα το  άουτ της Οικονομίδου (vid)

Για πρώτη φορά σε αγώνα βόλεϊ γυναικών χρησιμοποιήθηκε το VAR, αλλά η κακή τοποθέτηση της κάμερας, σε συνδυασμό με το σώμα του επόπτη δεν διαφώτισαν τη φάση, όταν η Οικονομίδου κάρφωσε άουτ και τελείωσε το ματς Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 2-3!

Όλα ξεκίνησαν από τον αγώνα Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός στους άνδρες, όταν οι κάμερες του VAR ήταν σε σωστή θέση, αλλά από την πλευρά των οργανωμένων του τριφυλλιού, που στις τελευταίες φάσεις αχρήστευσαν τις κάμερες . Χτύπησαν τη μια με ένα κοντάρι και από την άλλη αφαίρεσαν το usb. Για να μη ξανασυμβεί το ίδιο στον αγώνα των ανδρών Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ τις έβαλαν από την απέναντι πλευρά, αλλά από εκεί υπήρχε ο κίνδυνος να τις καλύψει το σώμα του επόπτη.

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Με Γιαννακόπουλο ο Παναθηναϊκός στο Ρέντη!

Αυτό συνέβη και στην τελευταία φάση του αγώνα βόλεϊ γυναικών Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 2-3, όταν ο επόπτης Bασίλης Νικάκης και ο διαιτητής Παπαδογούλας έδωσαν κατηγορηματικά άουτ. Ο Παναθηναϊκός ορθώς ζήτησε χρήση του VAR, αλλά η μπάλα κρύφτηκε από το σώμα του επόπτη και δεν μπόρεσε να αποφανθεί ο διαιτητής Κουτσούλας.

Κύπελλο Βόλεϊ γυναικών: Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 2-3: Δια πυρός και σιδήρου και 50-0!

Σε αυτή την περίπτωση μετράει η απόφαση του διαιτητή Παπαδογούλα που ήταν σίγουρος για το σφύριγμα του. Το σφύριγμα του, ενίσχυσε και ο παρατηρητής Γιώργος Γεωργουλέας που ήταν στην ευθεία της πλάγιας γραμμής και είδε ξεκάθαρα τη φάση. Αυτό έλεγε μετά το ματς στις παίκτριες και των δυο ομάδων!

Μια λεπτομέρεια που πέρασε απαρατήρητη είναι η υποψία διπλής μπαλιάς-πάσας που κάνει η Βεργίδου στην Οικονομίδου στην τελευταία φάση.

Απλά η λήψη από την πλάγια κάμερα της ΕΡΤ ξεγελάει και ο Παναθηναϊκός πιάστηκε από αυτό το γεγονός για να δικαιολογήσει την 50η συνεχόμενη ήττα του από τον Ολυμπιακό, στα αθλήματα του ερασιτέχνη (πόλο, βόλει ανδρών, βόλει γυναικών, πινγκ πονγκ, μπάσκετ γυναικών κ.λπ.).

Απο εκεί και πέρα ακούστηκαν και γράφτηκαν αρκετές ανακρίβιες, όπου για να δικαιολογηθεί ο θόρυβος, παραποιήθηκε η προκήρυξη και διεθνείς αθλήτριες ισχυρίσθηκαν πράγματα που δεν ισχύουν στο άθλημα του βόλεϊ

Όσον αφορά το άρθρο 15 , αναφέρεται σε περίπτωση που ένας διαιτητής σφυρίξει φιλέ πριν ολοκληρωθεί η φάση και δεν αποδειχθεί από το video, η φάση είναι ως μη γενόμενη γιατί δεν έχει λήξει οριστικά. Σε μέσα-έξω, δεν υπάρχει περίπτωση επανάληψης.

15. Πιθανό σφάλμα το οποίο δεν επιβεβαιώνεται από το Video Check, θεωρείται ως μη γενόμενο και δεν προσμετράται.

Το άρθρο 16 εξάλλου αναφέρεται σε περίπτωση που πριν από την έναρξη του αγώνα διαπιστωθεί ότι είναι χαλασμένο το Var. Τότε χρησιμοποιούν την τηλεοπτική εικόνα. Όχι αν δεν υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα σε κάποια φάση.

16. Σε περίπτωση βλάβης του συστήματος Video Check, ο 2ος Διαιτητής θα ενημερώσει τις ομάδες για τη βλάβη του συστήματος και ο επανέλεγχος θα γίνεται με βάση τις κάμερες της τηλεοπτικής μετάδοσης (εφόσον ο αγώνας είναι τηλεοπτικός) και των αιτημάτων που προβλέπονται για αυτό. Σε κάθε περίπτωση ο αγώνας θα συνεχιστεί κανονικά, με βάση τους κανονισμούς παιδιάς (χωρίς τη χρήση Video Check). Εάν επαναλειτουργήσει, θα γίνει ενημέρωση στις ομάδες και τα αιτήματα θα επιτρέπονται από το σημείο αυτό.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς, αν το βίντεο ρέφερι δεν μπορεί να διαφωτίσει, μετράει η απόφαση του διαιτητή, που ήταν σύμφωνη με την υπόδειξη του επόπτη. Δεν υπάρχει σε καμία περίπτωση"ως μη γενόμενη φάση", δεν επαναλαμβάνεται σε καμία περίπτωση σε μέσα-έξω και ουδείς συμβουλεύεται την τηλεόραση. Οι κανονισμοί είναι σαφείς.

Οικονομίδου για το 13-15: «Αν δεν υπάρχει καθαρή εικόνα, δίνεται επανάληψη»

Καμπερίδης: «Έπρεπε να συμβουλευτούν την τηλεόραση»

Ο ερασιτέχνης Παναθηναϊκός μάλιστα έκανε ένα βήμα παραπάνω και ζήτησε απολύσεις στην ΕΡΤ...

H Σοφία Κοσμά υπερθεμάτισε μίλησε για φάση-παρωδία, αλλοίωση αποτελέσματα και ότι είδε καθαρά ότι η μπάλλα ήταν μέσα.

Ο ερασιτέχνης Παναθηναϊκός μιλά για «ερυθρόλευκη ΕΡΤ» και ζητά απολύσεις

Δείτε τη φάση από άλλη κάμερα, όπου φαίνεται ότι η μπάλα είναι άουτ.

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας