Πανιώνιος: Το πλάνο που ακολούθησε πιστά κόντρα στο Μαρκόπουλο και το ιδανικό ντεμπούτο της Ζιώγα

Η ομάδα βόλεϊ γυναικών του Πανιωνίου διάβασε σωστά το Μαρκόπουλο και έδειξε πως και με την προσθήκη της Φερονίκης Ζιώγα έχει ανέβει επίπεδο. 

Πανιώνιος: Το πλάνο που ακολούθησε πιστά κόντρα στο Μαρκόπουλο και το ιδανικό ντεμπούτο της Ζιώγα

Εξαρχής ήταν απαιτητική η αποστολή του Πανιωνίου κόντρα στο Μαρκόπουλο για το θεσμό του Κυπέλλου. Οι «κυανέρυθρες» κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν μία πολύ έμπειρη ομάδα, η οποία αποτελεί παραδοσιακή δύναμη της Volley League.

Ο «Ιστορικός» αν και συνεχίζει αήττητος την πορεία του στην Pre League, κλήθηκε να δοκιμάσει τις δυνάμεις του απέναντι στην όγδοη ομάδα της πρώτης κατηγορίας. Η πρόκληση ήταν μεγάλη και η ομάδα της Νέας Σμύρνης ανταποκρίθηκε αποτελεσματικά στο πλάνο που της υπέδειξε ο κόουτς Χαριτωνίδης.

Αυτό φάνηκε περίτρανα στο Κλειστό «Ανδρέας Βαρίκας», κάτι που επεσήμανε στις δηλώσεις της και η Ευφροσύνη Αλεξάκου. Η πολλά υποσχόμενη ακραία του Πανιωνίου είπε χαρακτηριστικά: «Μπήκαμε πάρα πολύ συγκεντρωμένες τόσο στον τομέα της ψυχολογίας, όσο και σε εκείνον του παιχνιδιού. Καταφέραμε και ακολουθήσαμε πιστά την τακτική μας, συγχαρητήρια και στο Μαρκόπουλο γιατί είναι μία ομάδα που βρίσκεται στην Volley League. Eίμαστε πάρα πολύ χαρούμενες για την πρόκριση και περιμένουμε τον επόμενο αντίπαλο. Όποιος και να είναι εμείς θα ακολουθήσουμε το πλάνο μας και θα συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά».

Οι πρωτοπόρες της Pre League διατήρησαν τη συγκέντρωσή τους παρά το γεγονός πως έχασαν το δεύτερο σετ. Παράλληλα απέδειξαν πως το επίπεδό τους είναι αντάξιο με εκείνο της Volley League.

Με μία πρόχειρη ματιά στο ρόστερ της ομάδας εύκολα μπορούμε να διαπιστώσουμε πως η αξία του είναι μεγαλύτερη σε σχέση με εκείνη της δεύτερης κατηγορίας. Άλλωστε μην ξεχνάμε πως πριν από λίγες μέρες η διοίκηση του τμήματος ολοκλήρωσε τη σπουδαία μεταγραφή της Φερονικής Ζιώγα.

Η πολύπειρη διαγώνια είχε την ευκαιρία να κάνει το ντεμπούτο της με τον Πανιώνιο και παρά το γεγονός πως έκανε λίγες προπονήσεις με τις νέες συμπαίκτριές της, η ίδια έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην κατάκτηση της πρόκρισης.

Μάλιστα η ίδια αναφέρθηκε στην πρώτη της εμφάνιση με τον «Ιστορικό» λέγοντας: «Είμαι πολύ χαρούμενη που πήραμε τη νίκη απέναντι σε μία ομάδα που αγωνίζεται στην Volley League και αποδείξαμε πως μπορούμε να σταθούμε επάξια σ’ αυτό το επίπεδο. Είχαμε διαβάσει πολύ καλά το Μαρκόπουλο και ήμασταν έτοιμες. Θα ήθελα να ευχαριστήσω και τα κορίτσια που από το πρώτο κιόλας παιχνίδι με έκαναν να αισθάνομαι οικεία. Ευχαριστούμε τον κόσμο για τη στήριξη και ευχόμαστε να πάρουμε και την επόμενη πρόκριση».

Η νίκη απέναντι στο Μαρκόπουλο ήταν μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον Πανιώνιο να δοκιμάσει τις δυνατότητές κόντρα σε μία ομάδα της Volley League. Πλέον οι «κυανέρυθρες» θα έχουν ξανά αυτή την ευκαιρία, αφού θα κληθούν να αντιμετωπίσουν εντός έδρας τον Άρη στον επόμενο γύρο.

Υ.Γ.: Αξίζει να σημειωθεί πως ο Πανιώνιος είναι η μοναδική ομάδα που συνεχίζει φέτος στο Κύπελλο και δεν αγωνίζεται στην Volley League.