Kύπελλο βόλεϊ γυναικών: Η κλήρωση και ο τρόπος διεξαγωγής

Μετά από αίτημα της ΕΟΠΕ άνοιξε και το βόλεϊ γυναικών, συντάχθηκε η προκήρυξη του Κυπέλλου και τις επόμενες ώρες θα μάθουμε και τον τρόπο διεξαγωγής του, σε σχέση με τις διαθέσιμες ημερομηνίες ως τις 17 Απριλίου, ημέρα συγκέντρωσης των διεθνών για τα προκριματικά του Ευρωβόλεϊ.

Kύπελλο βόλεϊ γυναικών: Η κλήρωση και ο τρόπος διεξαγωγής

Η προκήρυξη λοιπόν στάλθηκε στα σωματεία της Volley League γυναικών και τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί ο τρόπος διεξαγωγής με 12 ομάδες. Και λέμε για 12 ομάδες, επειδή ο Πανναξιακός έχει αποχωρήσει εδώ και καιρό, ενώ ο Ηλυσιακός δεν υφίσταται.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, θα γίνει κλήρωση και θα βγουν τα 6 ζευγάρια που θα παίξουν διπλούς αγώνες. Από τις 6 ομάδες που θα προκριθούν, οι 2 θα προκριθούν χωρίς αγώνες και οι υπόλοιπες 4 θα παίξουν μονά ματς για να καταλήξουμε στις 4 ομάδες των ημιτελικών. Στη συνέχεια θα έχουμε μονούς ημιτελικούς και έναν τελικό για να αναδειχθεί ο Κυπελλούχος. Η έδρα θα βγει ανάλογα με τις ομάδες που θα προκριθούν Αθήνα ή Θεσσαλονίκη(αν και οι δυο ομάδες προέρχονται από την ίδια πόλη), αλλιώς σε ουδέτερη έδρα ή σε έδρα κοινής αποδοχής από τους φιναλίστ

Οριστικό και επίσημο: Τέλος το πρωτάθλημα βόλεϊ γυναικών, διεξαγωγή Κυπέλλου

Μια ομάδα λοιπόν που θα παίξει στους τελικούς θα δώσει 5 αγώνες, αν δεν περάσει “μπάι” στους προημιτελικούς και η κλήρωση θα γίνει άμεσα για να προγραμματίσουν οι 12 ομάδες τα ταξίδια τους. Αρχικά σκέψη ήταν να παίζουν αρχικά Βορράς- Νότος, αλλά οι ομάδες ήταν 4-12, αλλά δεν αποκλείεται να μπουν γεωγραφικοί περιορισμοί , τουλάχιστον στην πρώτη φάση.

Οι ομάδες που θα πάρουν μέρος είναι: Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Άρης, ΑΟ Θήρας, Μαρκόπουλο, Αμαζόνες, Πορφύρας, Λαμία, Αίας Ευόσμου, Θέτις Βούλας.