Οριστικό και επίσημο: Τέλος το πρωτάθλημα βόλεϊ γυναικών, διεξαγωγή Κυπέλλου

Ο κύβος ερρίφθη, τέλος το πρωτάθλημα της   Volley League γυναικών και διεξαγωγή Κυπέλλου, μετά και τη σημερινή τηλεδιάσκεψη των σωματείων με την ΕΟΠΕ .

Οριστικό και επίσημο: Τέλος το πρωτάθλημα βόλεϊ γυναικών, διεξαγωγή Κυπέλλου

Μετά από παλινωδίες, πισογυρίσματα και τραγελαφικές καταστάσεις, μπήκε τέλος στο πρωτάθλημα της Volley League γυναικών και η περίοδος θα κλείσει με τη διεξαγωγή του Κυπέλλου.

Ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να αλλάξει η προκήρυξη εν μέσω πρωταθλήματος, γιατί δεν υπάρχει έγκριση από τη ΓΓΑ και δεν δύναται να περιοριστούν οι 10 αγωνιστικές των πλέι οφ σε 4 όπως είχαν προγραμματίσει. Με την προσθήκη επομένως και των 4 αγωνιστικών της κανονικής περιόδου και των 4 αναβληθέντων ματς και χωρίς νέες αναβολές λόγω κορονοϊού, η περίοδος θα τελείωνε τον Μάιο, ενώ στις 17 Απριλίου θα συγκεντρωθούν οι διεθνείς για τα προκριματικά του Ευρωβόλει.

Έτσι αποφασίσθηκε ομόφωνα να ζητήσουν να ανοίξει την Τετάρτη και το βόλεϊ γυναικών και η ΕΟΠΕ να διοργανώσει επίσημα Κύπελλο Ελλάδας με την υποχρεωτική συμμετοχή και των 13 ομάδων (αποχώρησε ο Πανναξιακός)

Τη Δευτέρα θα δουν τις εναπομείνασες ημερομηνίες, αποκλείστηκε η διοργάνωση ενός τουρνουά σε φούσκα και όλα δείχνουν ότι πάμε σε νοκ άουτ ματς και τη διεξαγωγή ενός φάιναλ φορ. Αν βγαίνουν οι ημερομηνίες, διαφορετικά πάμε σε νοκ άουτ παιχνίδια ως το τέλος.

Οι εκπρόσωποι της Volley League γυναικών θα μοιραστούν φέτος από 100.000 ευρώ χωρίς προϋποθέσεις, μέσω της φορολογίας των τυχερών παιχνιδιών , με τα μισά να τα εισπράτουν σε λίγες εβδομάδες και τα υπόλοιπα στο τέλος του χρόνου. Από τη νέα περίοδο πρέπει να έχουν ισόποσα έσοδα από χορηγίες, εισιτήρια κλπ και να επενδύουν το 50% των εισπαχθέντων σε υποδομές, ακαδημίες, εγκαταστάσεις με αναρτήσεις στη Διαύγεια. Αν τα έσοδα δεν φτάνουν στις 100.000, τότε θα εισπράτουν όσα είναι και τα έσοδα τους. Όλα δείχνουν ότι του χρόνου θα εχουμε Λίγκα γυναικών, καθώς υπάρχει και σχετική δέσμευση της ΕΟΠΕ.

Η φορολογία τυχερών παιχνιδιών μοιράζει εκατομμύρια, σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ, πόλο, βόλεϊ, χάντμπολ