Η Πολωνία ανέδειξε πρωταθλήτρια βόλεϊ στις γυναίκες, όχι στους άνδρες

Και η πολωνική λίγκα βόλεϊ αποφάσισε να βάλει τέλος στα φετινά πρωταθλήματα ανδρών (Plus Liga) και γυναικών 2019-20 (Liga Siatkówki Kobiet),μετά την έξαρση του κορονοϊού στον πλανήτη. Αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στις γυναίκες, σε αντίθεση με τους άνδρες.

Η Πολωνία ανέδειξε πρωταθλήτρια βόλεϊ στις γυναίκες, όχι στους άνδρες

Και η πολωνική λίγκα αποφάσισε να βάλει τέλος στα φετινά πρωταθλήματα ανδρών (Plus Liga) και γυναικών (Liga Siatkówki Kobiet) 2019-20, μετά την έξαρση του κορονοϊού στον πλανήτη αλλά και στην ίδια τη χώρα, γεγονός που σήμανε και το πρόωρο αγωνιστικό φινάλε για την 24χρονη διεθνή μας ακραία από τη Σκύδρα, Όλγα Στράντζαλη, που φέτος έκανε μια εξαιρετική σεζόν με τη φανέλα του Λεγκιόνοβο και η οποία σε λίγες μέρες πιθανότατα θα επιστρέψει στην Ελλάδα.

Oι δύο «νέοι Μέσι» που κάποτε φόρεσαν τη φανέλα του Ολυμπιακού

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, καθώς οι δύο διοργανώσεις είχαν αρχικά ανασταλεί πριν από δύο εβδομάδες εξαιτίας της πανδημίας, όμως η ομοσπονδία βόλεϊ της χώρας, μετά την αύξηση των κρουσμάτων (1.035) και τον θάνατο 15 ατόμων και έπειτα από συνεννόηση με το υπουργείο των Σπορ αποφάσισε να βάλει πρόωρο τέλος στα φετινά πρωταθλήματα και να ακολουθήσει το παράδειγμα άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

Επειδή όμως η κανονική σεζόν στην Plus Liga ανδρών δεν είχε ολοκληρωθεί, η ομοσπονδία αποφάσισε να μην υπάρξει πρωταθλητής ανδρών και οι τρεις πρώτες ομάδες της κατάταξης να έχουν το δικαίωμα να αγωνιστούν στη διοργάνωση του Champions League το 2021.

Καντέρ: Επίθεση σε Ερντογάν με βίντεο ανθρώπων να πεθαίνουν στους δρόμους της Τουρκίας (vid)

Στις γυναίκες η κανονική σεζόν (Liga Siatkówki Kobiet) πρόλαβε και ολοκληρώθηκε, και η πολωνική ομοσπονδία απένειμε τον τίτλο στην πρώτη ομάδα της κατάταξης Chemik Police, ενώ η Sky Res Rzeszów πήρε το ασημένιο μετάλλιο και το ŁKS Commercecon Łódź το χάλκινο μετάλλιο.

Επιπλέον, οι Chemik και Developres κέρδισαν το δικαίωμα να συναγωνιστούν στο Champions League του 2021. Το Λεγκιόνοβο της διεθνούς μας Όλγας Στράντζαλη τερμάτισε στην τέταρτη θέση με την 24χρονη ακραία να ολοκληρώνει τη σεζόν συνολικά με 326 πόντους σε 22 αγωνιστικές της κανονικής περιόδου. έχοντας πετύχει 287 από επίθεση, 20 από μπλοκ και 19 άσους και μέσο όρο 16 πόντους.

Επίσης είχε αναδειχθεί MVP Νοεμβρίου στο πρωτάθλημα, ενώ είχε οδηγήσει την ομάδα της και στο φάιναλ 4 του Κυπέλλου.

Πηγή:volleynews.gr