Οι παίκτες που υπερέβαλαν εαυτούς και η...ελληνική ψυχή με τη Ρωσία

Ο Στέφανος Λεμονίδης γράφει για την πρόκριση-καραμπόλα που μας χρωστούσε η ιστορία και το ματς με τη Ρωσία.

Οι παίκτες που υπερέβαλαν εαυτούς και η...ελληνική ψυχή με τη Ρωσία

Μέχρι τώρα μετρούσαμε αποκλεισμούς από «στραβά» αποτελέσματα άλλων ομάδων σε προκριματικά ευρωπαϊκού και παγκοσμίου πρωταθλήματος, αφού πότε η Γαλλία, πότε η Γερμανία και πότε η Ιταλία έπαιζαν το παιχνίδι τρίτων και μας έστελναν από νωρίς στο σπίτι μας.

Για πρώτη φορά περάσαμε χάρη σε αποτέλεσμα τρίτων και μάλιστα ενδιαφερόμενων, αφού η Ρουμανία και η Πορτογαλία μπορούσαν να περάσουν είτε η μία, είτε η άλλη από το μεταξύ τους παιχνίδι, αλλά έπαιξαν στα ίσια και προκρίθηκε η Ελλάδα. Η Ρουμανία μάλιστα είχε αποκλειστεί από τη στιγμή που ισοφάρισαν σε 1-1 οι Πορτογάλοι.

Eurovolley 2019: Στην ΕΡΤ3 το Ελλάδα - Ρωσία!

Η πρόκριση όμως δεν ήρθε από τα ματς με τη Ρουμανία και την Πορτογαλία, όπου στο τέταρτο σετ πετάξαμε λευκή πετσέτα, λες και τελείωσε η διοργάνωση, αλλά από τα παιχνίδια με την Ιταλία όπου πήραμε σετ και χάσαμε ένα με 25-23 και από τον αγώνα με τη Γαλλία όπου παλέψαμε και φτάσαμε το τελευταίο σετ στο 26-24.

Δίκαια πέρα ως πέρα η πρόκριση της Ελλάδας γιατί οι παίκτες μας υπερέβαλαν εαυτούς και έπαιξαν στα ίσια τα μεγαθήρια του ομίλου μας, άσχετα αν μπορούσαν να κερδίσουν και την Πορτογαλία, αλλά έχασαν για λόγους που αναλύσαμε.

Το πρώτο βήμα έγινε, δεν περιμένουμε πολλά στο ματς με τη Ρωσία, απλά να σταθούμε αξιοπρεπώς απέναντι σε μια από τις καλύτερες ομάδες του κόσμου, όπως κάναμε στα παιχνίδια με τη Γαλλία, τη Βουλγαρία και την Ιταλία. Μετά το Ευρωβόλεϊ θα τα βάλουμε κάτω και νέες βάσεις για κάτι καλύτερο από μια θέση στους «16» της Ευρώπης.

Το θέμα είναι ότι μπήκαμε στον χάρτη του ευρωπαϊκού βόλεϊ μετά από 10 χρόνια, καλό είναι να βάλουμε και μια… πινέζα για να μας γνωρίσουν για τα καλά.

ΥΓ1 : Δυστυχώς στο νοκ άουτ ματς με τη Ρωσία δεν παίζουν η ελληνική ψυχή, το πάθος, το φιλότιμο και τα άλλα συναφή. Παίζουν τα ύψη και οι αριθμοί είναι αμείλικτοι.

ΥΓ2: Ισχύουν μέχρι κεραίας αυτά που γράψαμε μετά την ήττα από την Πορτογαλία για τα λάθη του Ανδρεόπουλου και τα μηδέν μπλοκ με την Ιταλία