Ο «Ιανός» Ολυμπιακός και η απουσία του κόσμου του!

Η ομάδα που έχασε στον Ρέντη από τον Ηλυσιακό, ο Ολυμπιακός, ανάγκασε τη σπουδαία Νοβάρα να πάει στο τάι μπρέικ για να πάρει τη νίκη σε ένα άδειο Ρέντη.

Ο «Ιανός» Ολυμπιακός και η απουσία του κόσμου του!

Ο Ολυμπιακός πριν από μερικές μέρες έχασε στον Ρέντη 3-1 από τον Ηλυσιακό, αλλά την Τρίτη έπαιξε στα ίσια το φαβορί για την κατάκτηση του Τσάλεντζ Καπ βόλεϊ γυναικών, την Γκοργκοντζόλα Νοβάρα.

Γιατί αυτές οι μεταμορφώσεις; Οι παίκτριες είναι ίδιες, αλλά τα αποτελέσματα διαφορετικά. Η λανθασμένη νοοτροπία να μπαίνουν χαλαρά στο γήπεδο με κατώτερες ομάδες κατατρέχει τον Ολυμπιακό, που για πρώτη φορά στη νεότερη ιστορία του έχασε από σαφώς κατώτερη ομάδα στον Ρέντη.

«Θα τα πούμε τον Απρίλιο» είναι το μότο του Λορέντζο Μιτσέλι, γιατί τότε θα κριθούν οι τίτλοι, αλλά όλοι πλέον μπαίνουν στο γήπεδο για να κερδίσουν τον Ολυμπιακό. Το έκανε ο Ηλυσιακός, ο Απολλώνιος πήγε στο τάι μπρέικ και γι' αυτό άνοιξε η όρεξη όλων των αντιπάλων του.

Ο Ολυμπιακός με την καλύτερη υποδοχή στο πρωτάθλημα, πρέπει να βρει λύσεις με παιχνίδι από το κέντρο, αφού η Ιταλίδα δεν μπορεί να συνεργαστεί την Αργεντίνα, ενώ η Τάνη παίζει διαρκώς στο «4» και το πρόβλημα εστιάζεται στην πάσα και στη διαγώνια. Η Κούμπουρα λίγο καλύτερη να ήταν με τη Νοβάρα, θα οδηγούσε τον Ολυμπιακό σε μεγάλη νίκη. Η εικόνα πάντως του Ολυμπιακού ήταν πολύ καλή για τέσσερα σετ, ενώ στο τάι μπρέικ κατέρρευσε η υποδοχή του.

Τι να πούμε για τον κόσμο του Ολυμπιακού; Σε ένα ματς όπου η ομάδα τους αντιμετώπιζε μια από τις καλύτερες της Ευρώπης έλαμψε δια της απουσίας του. Τελικά οι οπαδοί του Θρύλου είναι μόνο για το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ, άντε να πάνε και στο βόλεϊ αν είναι να σηκώσουν καμμία κούπα. Μετά όμως να μην παραπονιούνται αν τους συγκρίνουν με τους οπαδούς του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ που γεμίζουν τα γήπεδα όταν παίζουν οι ομάδες βόλεϊ. Αυτή είναι η αλήθεια, όσο κι αν πονάει.

Για να δούμε τι θα γίνει στο αποψινό ματς με την Κνακ Ροζελάρε. Η διοίκηση του Ολυμπιακού με τη βοήθεια του Βαγγέλη Μαρινάκη έφτιαξε ένα από τα καλύτερα γήπεδα βόλεϊ της Ευρώπης, παίκτες και προπονητές έκαναν το καθήκον τους, με την πρόκριση στους ομίλους. Και πάλι όμως αυτό δεν αρκεί στους καλομαθημένους οπαδούς, που αναμένεται να μη γεμίσουν τις εξέδρες σε ματς Τσάμπιονς Λιγκ.

Μήπως να μετακομίσουν οι ομάδες στην επαρχία;