Στη 17η θέση οι Αρβανίτη, Καραγκούνη στο τουρνουά τεσσάρων αστέρων της Κίνας

«Αντιμετωπίσαμε και κοιτάξαμε στα μάτια τις καλύτερες ομάδες του κόσμου και δείξαμε ότι μπορούμε», είπε ο προπονητής της εθνικής ομάδας beach volley, Τίε Σαντάνα, για την παρουσία του ελληνικού διδύμου.

Στη 17η θέση οι Αρβανίτη, Καραγκούνη στο τουρνουά τεσσάρων αστέρων της Κίνας

Την 17η θέση κατέκτησαν στο τουρνουά τεσσάρων αστεριών στο Ζινζιάνγκ στην Κίνα η Βίκυ Αρβανίτη και η Πένυ Καραγκούνη. Το ελληνικό δίδυμο, στο παιχνίδι που θα οδηγούσε στις 8 καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης, γνώρισε την ήττα από τις Τσέχες Χερμάνοβα, Σλούκοβα (Νο1 στο ταμπλό και Νο3 στον κόσμο) με 2-0 (25-23, 21-16) σετ και αποκλείστηκε από την συνέχεια του τουρνουά.

Κρίσιμο για την εξέλιξη του αγώνα ήταν το πρώτο σετ. Η ομάδα από την Τσεχία προηγήθηκε 15-12, 20-17, όμως Πένυ και Βίκυ βρήκαν τις λύσεις για το 20-20. Μάλιστα είχαν και σετ μπολ στο 21-22, όμως οι Τσέχες απάντησαν και στο 6ο δικό τους σετ μπολ έκαναν το 25-23. Στο δέυτερο σετ, Χερμάνοβα και Σλούκοβα προηγήθηκαν με 8-2 και έκαναν λίγο αργότερα το 2-0 σετ με 21-16.

Βίκυ και Πένυ επιστρέφουν στην Ελλάδα με απολογισμό 3 νίκες και 2 ήττες, συγκεντρώνοντας 320 πολύτιμους βαθμούς και χρηματικό έπαθλο 3.000 δολαρίων. Η Εθνική ομάδα μπιτς βόλεϊ επιστρέφει για λίγες μέρες στην Αθήνα και στη συνέχεια θα ταξιδέψει στην Οστράβα της Τσεχίας, όπου θα λάβει μέρος στο τουρνουά τεσσάρων αστεριών (28/5-2/6).

Την ικανοποίησή του για την παρουσία της Εθνικής ομάδας Αρβανίτη-Καραγκούνη στο τουρνουά τεσσάρων αστεριών στο Ζινζιάνγκ της Κίνας εξέφρασε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Τίε Σαντάνα. Λίγη ώρα πριν η ομάδα μπει στο αεροπλάνο της επιστροφής για την Ελλάδα ο Βραζιλιάνος μίλησε για την πορεία της «γαλανόλευκης».

«Αυτό το αποτέλεσμα σημαίνει πολλά για εμάς. Δεν εννοώ την 17η θέση που καταλάβαμε αλλά περισσότερο ότι ευχαριστηθήκαμε το «ταξίδι». Αντιμετωπίσαμε και κοιτάξαμε στα μάτια τις καλύτερες ομάδες του κόσμου και δείξαμε ότι μπορούμε. Είμαι πολύ περήφανος για την Βίκυ και την Πένυ για την παρουσία τους στο τουρνουά της Κίνας. Παίξαμε σαν μεγάλη ομάδα και πιστεύω ότι στα επόμενα δύο τουρνουά Βίκυ και Πένυ θα είναι σε υψηλότερο επίπεδο. Συνεχίζουμε...».