Αρβανίτη και Καραγκούνη αποτιμούν το χρυσό στη Σλοβενία

Με το χρυσό μετάλλιο επέστρεψαν σήμερα (3/12) στην Αθήνα οι Βίκυ Αρβανίτη και Πένυ Καραγκούνη από τη Σλοβενία, συνοδεία του Βραζιλιάνου προπονητή Τίε Σαντάνα και του συνεργάτη του, Θανάση Πανούσο.

Αρβανίτη και Καραγκούνη αποτιμούν το χρυσό στη Σλοβενία

Η Εθνική ομάδα μπιτς βόλεϊ μίλησε στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας για την επιτυχία της πρώτης θέσης, τη σημασία που έχει για το άθλημα το χρυσό μετάλλιο, για την συνεργασία με τον Σαντάνα και για την επόμενη διοργάνωση, στη Χάγη.

«Ξεκινήσαμε στα μέσα Σεπτεμβρίου στην άμμο με την Πένυ και εγώ από την αρχή του καλοκαιριού είχα μπει εντατικά σε ρυθμούς γυμναστηρίου. Ήμασταν σε συζητήσεις αν θα παίξουμε στο τουρνουά και πριν έναν μήνα είχα πει ότι δεν είμαι σε θέση να αγωνιστώ», σχολίασε η Αρβανίτη.
«Παρόλα αυτά, όλοι πίστευαν ότι έπρεπε να αγωνιστούμε και να πάρουμε ιδέα από τους αγώνες, γιατί και εγώ έλειπα 2,5 χρόνια. Θα πηγαίναμε χωρίς υψηλές προσδοκίες αλλά καθώς έφθασαν οι μέρες του τουρνουά, άρχισε να ανεβαίνει και η αυτοπεποίθησή μας και νιώθαμε ότι μπορούμε να παίξουμε καλά. Έτσι, βήμα βήμα ήρθε και το αποτέλεσμα που είναι και το ιδανικότερο ξεκίνημα».

Από την πλευρά της, η Καραγκούνη υπογράμμισε ότι «αν επέστρεφε η Βίκυ θα είχα σταματήσει και θα επέστρεφα στη σάλα. Για να μπορέσω να πετύχω κάποιο καλό αποτέλεσμα και να βγει η δουλειά που έχω κάνει όλα αυτά τα χρόνια, μπορεί να συμβεί μόνο με την Βίκυ αυτή την στιγμή. Το χρυσό μετάλλιο είναι μία μικρή επιβράβευση για την δουλειά και τις θυσίες που έχουμε κάνει. Ήταν δύο δύσκολα χρόνια και με την στήριξη των δικών μου ανθρώπων παρέμεινα και δεν τα παράτησα νωρίτερα».

Όσο για το τι σημαίνει αυτό το μετάλλιο για το ελληνικό μπιτς βόλεϊ; «Έδωσε ανάσα και ελπίδα στο άθλημα. Μετά από δύο χρόνια που δεν είχαν έρθει κάποιες σημαντικές επιτυχίες, αυτή η διάκριση θα βοηθήσει ακόμα και αθλητές-αθλήτριες να συνεχίζουν να παίζουν μπιτς βόλεϊ και να προσπαθούν ακόμα περισσότερο», απάντησε η Αρβανίτη.

Αναφορικά με τη συνεργασία του διδύμου με τον Σαντάνα, η Αρβανίτη δήλωσε πως «έχουν περάσει μόνο δύο εβδομάδες και νιώθουμε ότι γνωριζόμαστε χρόνια. Έχει δέσει πολύ όλο το προπονητικό τιμ με τον Θανάση Πανούσο και γίνεται πολύ καλή δουλειά. Ο Τίε έχει φέρει την βραζιλιάνικη νοοτροπία, τον τρόπο προπόνησης και προσπαθεί να μας το μεταδώσει και αυτό μας βοήθησε αρκετά και στη Λιουμπλιάνα. Νιώθω πως μετά από αρκετά χρόνια η Ομοσπονδία είναι κοντά μας και μας στηρίζει».

Η Καραγκούνη, από την πλευρά της, είπε: «Η κίνηση με τον ερχομό του Τίε Σαντάνα θεωρώ πως ήταν κάτι που έπρεπε να γίνει. Ανανέωσε και εμάς και όλο τον χώρο του μπιτς βόλεϊ. Έχει εργαστεί με μερικές από τις κορυφαίες ομάδες στον κόσμο και μόνο καλό μπορεί να μας κάνει. Εμένα προσωπικά μου αρέσει πολύ και ως άνθρωπος, φέρνει ηρεμία στην ομάδα και μας διαχειρίζεται καλά. Είμαι σίγουρη ότι θα έχουμε πολύ καλή συνεργασία με τον συγκεκριμένο άνθρωπο».

Αναφορικά με την επόμενη «πρόκληση» του εθνικού διδύμου, στο τουρνουά τεσσάρων αστέρων της Χάγης, η Αρβανίτη τόνισε ότι «πρώτα απ΄ όλα θέλουμε να είμαστε στα προκριματικά, γιατί δεν έχουμε πολλούς βαθμούς. Οι βαθμοί που κερδίσαμε στη Σλοβενία ήταν οι πρώτοι για μένα. Αν καταφέρουμε να μπούμε στη διοργάνωση, τα προκριματικά θα είναι ένα τεστ για να δούμε που βρισκόμαστε, γιατί το επίπεδο θα είναι ακόμα πιο ανεβασμένο».

Και η Καραγκούνη συμπλήρωσε: «Για μένα το σημαντικό είναι να μπούμε στα προκριματικά. Αν είμαστε, πιστεύω πως μπορούμε να διεκδικήσουμε μία θέση στο κυρίως ταμπλό. Είναι εξαιρετικό τουρνουά και θα μας δώσει πολλούς βαθμούς. Ακόμα και η απλή πρόκριση στο κυρίως ταμπλό θα είναι κάτι πολύ θετικό. Ελπίζω να πάνε όλα καλά».