Ο Ολυμπιακός φωνάζει «παρών», αν και αδιαμφισβήτητος πρωταθλητής!

Ολοκληρώθηκαν τα πρωταθλήματα βόλεϊ και όπως είναι αναμενόμενο μετά την Ομοσπονδία Μπάσκετ και η Ομοσπονδία Βόλεϊ θα ανακηρύξει πρωταθλητή τον Ολυμπιακό, αν και ο σύλλογος του Πειραιά θέλει να παίξει και να σηκώσει στο γήπεδο την κούπα, γιατί απλά ήταν ανίκητος και ασυναγώνιστος.

 

Ο Ολυμπιακός φωνάζει «παρών», αν και αδιαμφισβήτητος πρωταθλητής!

Ο Ολυμπιακός λοιπόν από την πρώτη στιγμή φώναξε “παρών”, τόσο στους άνδρες, όσο και στις γυναίκες, κράτησε τους προπονητές του, πλήρωνε νοίκια και στις γυναίκες δεν έφυγαν για Γερμανία η Ελίζαμπεθ Χουντ-Σκοτ και η Σάσι Χίπε. Ο Ολυμπιακός λοιπόν σε αντίθεση με τους ανταγωνιστές του δεν κατέβασε ρολά, προκειμένου να μη πληρώνει συμβόλαια, ενοίκια, διατροφή. Ζήτησε να ξαναρχίσει τόσο το πρωτάθλημα ανδρών, όσο και των γυναικών, όπου ήταν πρώτος και θα παρέμενε πρώτος στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Επιθετική ανακοίνωση Ολυμπιακού: «Τίτλοι στο γήπεδο, όχι στο στρίψιμο... της δεκάρας ή στα χαρτιά!»

Ιδιαίτερα στις γυναίκες δεν χώρα αμφιβολία ότι είναι μακράν η καλύτερη ομάδα, αήττητη σε 20 αγώνες με 60-13 σετ, κέρδισε όλους τους ανταγωνιστές του, Παναθηναϊκο, ΑΟ Θήρας, ΠΑΟΚ εντός και εκτός έδρας, ήταν 8 βαθμούς μακρυά από τον δεύτερο και είχε σίγουρες νίκες στα εναπομείναντα παιχνίδια, με την τέταρτη Θέτιδα και τον έβδομο Αρη.

Μιλάμε για την ομάδα που κατέκτησε 4 συνεχόμενα νταμπλ, και 1 Τσάλεντζ Καπ, με νίκη 3-1 στην Τουρκία επί της Προύσας. Tην ομάδα , που σε 5 χρόνια, έχασε μόλις 3 φορές, μια στη Νάξο την περίοδο 2015-16 από τον Πανναξιακό με 3-1, χωρίς ακραίες στη σύνθεση της(ήταν τραυματίες), μια την επόμενη περίοδο στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος 3-2 στη Σαντορίνη από τον ΑΟ Θήρας και μια πέρυσι στην πρεμιέρα με 3-2 από τον Άρη, τη μοναδική ήττα του στο Ρέντη. Δύο χρονιές, φέτος και το 2017-18 ήταν αήττητος.

Στην Ευρώπη εξάλλου είχε 30 νίκες-7 ήττες, 2 τελικούς, ένα τρόπαιο και δυο αποκλεισμούς στο χρυσό σετ, από τη μετέπειτα τροπαιούχο CSM. Boυκουρεστίου και από τη Βολερό, ενώ φέτος έφτασε στην τετράδα του Τσάλεντζ Καπ.

Πρέπει να είσαι εγκάθετος για να αμφισβητήσεις την ομάδα γυναικών του Ολυμπιακού, που ήταν αήττητη, παρότι έπαιζε ταυτόχρονα και στην Ευρώπη (μαζί με τον ΑΟ Θήρας), σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ που δεν βγήκαν από τα σύνορα.

Και παρόλα αυτά ήταν ο πρώτος που φώναξε “παρών” για να παίξει και το υπόλοιπο της σεζόν, προκειμένου να μη χάσει ένα σίγουρο πρωτάθλημα και ένα σχεδόν σίγουρο Κύπελλο. Να επισημάνουμε ότι είναι το δεύτερο κύπελλο που κινδυνεύει να χάσει ο Ολυμπιακός στα χαρτιά, μετά από αυτό της Παιανίας, όταν κέρδισε 3-2 το φαβορί, τον Παναθηναϊκό, αλλά ματαιώθηκε η διοργάνωση, λόγω των αιματηρών γεγονότων στη Λαυρίου.

Κι εφέτος κέρδισε στο Κύπελλο τον Παναθηναϊκό μέσα στο Μαρούσι και ήταν το φαβορί για το τρόπαιο. Ήταν μια ανάσα από το 8ο συνεχόμενο πρωτάθλημα, 10ο σερί Κύπελλο και 2ο Τσάλεντζ Καπ, αφού είχε φτάσει στην τετράδα της διοργάνωσης, χωρίς ομάδα-φόβητρο απέναντι του.

Και να μιλήσουμε για το παρόν και το μέλλον, όπου ο Ολυμπιακός παρά την αποχώρηση των Λαζάρεβιτς, Ζακχαίου, Λαμπρούση έχει έτοιμο το ρόστερ της επόμενης χρονιάς, ανώτερο του περσινού, ενώ οι αντίπαλοι του πελαγοδρομούν και δεν γνωρίζουν καν τι ομάδα θα κατεβάσουν την επόμενη περίοδο, δεν έχουν συζητήσει με τις υπάρχουσες παίκτριες, αλλά και τους προπονητές τους. Και ζήτησαν πρώτοι απ όλους τη διακοπή του πρωταθλήματος για να σταματήσουν τις πληρωμές.

ΥΓ: Στην πρόσφατη τηλεδιάσκεψη, όλοι πλην του Παναθηναϊκού δεν είχαν αντίρρηση να στεφθεί πρωταθλητής ο Ολυμπιακός, ακόμη και ο Αμοιρίδης του ΠΑΟΚ δεν ήταν αντίθετος, παρά την ανακοίνωση του ερασιτέχνη, ενώ ο ΑΟ Θήρας ήταν κι αυτός σύμφωνος, αλλά μετά από 2 μέρες άλλα έλεγε στο κυκλαδίτικο κοινό.