Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βόλεϊ: MVP ο τρομερός Μπαρτόζ Κούρεκ (pic)

Ο απίστευτος διαγώνιος της Πολωνίας αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης ολόκληρου του τουρνουά. Ποια η «dream team» του Παγκόσμιου.

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βόλεϊ: MVP ο τρομερός Μπαρτόζ Κούρεκ (pic)
Ο «πρωτομάστορας» της Πολωνίας, κόουτς Βιτάλ Χέινεν, με τον φοβερό και τρομερό Μπαρτόζ Κούρεκ

Ο 30χρονος διαγώνιος της Πολωνίας, Μπαρτόζ Κούρεκ, ήταν ο MVP του 19ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Βόλεϊ Ανδρών. Και πώς να μην πάρει τον συγκεκριμένο τίτλο, δεδομένου ότι ήταν το «βαρύ πυροβολικό» των Πολωνών σε όλα τα παιχνίδια τους, με αποκορύφωμα την απόδοσή του στον μεγάλο τελικό με αντίπαλο τη Βραζιλία.

Εκεί, ο έμπειρος άσος πέτυχε 24 πόντους με το... εξωπραγματικό ποσοστό 69% στην επίθεση! Για του λόγου το αληθές, ο Κούρεκ είχε 20/29 επιθέσεις στον τελικό του Μουντιάλ, παίρνοντας πανάξια το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη της διοργάνωσης.

Η «dream team»

Την κορυφαία επτάδα του παγκοσμίου πρωταθλήματος αποτελούν οι ακραίοι Μίκαλ Κούμπιακ (Πολωνία), Ντόουγκλας Σόουζα (Βραζιλία), οι κεντρικοί Λούκας Σάατκαμπ (Βραζιλία) και Πιοτρ Νοβακόφσκι (Πολωνία), ο Μίκα Κρίστενσον των ΗΠΑ ήταν ο καλύτερος πασαδόρος και ο συμπαίκτης του Ματ Άντερσον ο καλύτερος διαγώνιος. Κορυφαίος λίμπερο ήταν ο Πάβελ Ζατόρσκι της Πολωνίας.

Αναλυτικά:

MVP: Μπάρτοζ Κούρεκ (Πολωνία)
Ακραίοι: Μίκαλ Κούμπιακ (Πολωνία), Ντάγκλας Σόουζα (Βραζιλία)
Κεντρικοί: Λούκας Σάατκαμπ (Βραζιλία), Πιοτρ Κοβακόσφσκι (Πολωνία)
Διαγώνιος: Ματ Άντερσον (ΗΠΑ)
Πασαδόρος: Μίκα Κρίστενσον (ΗΠΑ)
Λίμπερο: Πάβελ Ζατόρσκι (Πολωνία)