Το πλεονέκτημα του Ολυμπιακού έναντι του Παναθηναϊκού και τα δύο ευρωπαϊκά τρόπαια!

Η Ελλάδα έχει κατακτήσει τρία ευρωπαϊκά τρόπαια στο βόλεϊ, δύο η ανδρική ομάδα του Ολυμπιακού και ένα η γυναικεία, με προοπτική να γίνουν στο τέλος της περιόδου τέσσερα ή και πέντε αν όλα πάνε καλά και χωρίς τραυματισμούς.

Το πλεονέκτημα του Ολυμπιακού έναντι του Παναθηναϊκού και τα δύο ευρωπαϊκά τρόπαια!

Στους άνδρες έχουμε δύο σπουδαίους ημιτελικούς Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός, στις 7 Φεβρουαρίου στον Ρέντη και στις 15 του ίδιου μήνα στο Μαρούσι, και όποια ελληνική ομάδα περάσει θα είναι το φαβορί στον τελικό όπου θα παίξει με τον νικητή του ζευγαριού Μπαστάρντος Πορτογαλίας - Μακάμπι Τελ Αβίβ. Από τη στιγμή που στο Τσάλεντζ Καπ βόλεϊ ανδρών δεν πήραν μέρος οι ιταλικές, οι γαλλικές, οι ρωσικές (λόγω απαγόρευσης) και οι πολωνικές ομάδες, είναι λογικό να είναι φαβορί οι ελληνικές, ενώ θα μπορούσαμε να έχουμε και ελληνικό τελικό αν ο ΠΑΟΚ δεν αποκλειόταν από τη Μακάμπι.

Ποιος είναι το φαβορί στις συναντήσεις των «αιωνίων»; Τα αρχικά προγνωστικά μιλούσαν για 50%-50%, αλλά πολλά θα εξαρτηθούν από την αγωνιστική κατάσταση του Ερνάντες. Ο Κουβανός παίκτης του Παναθηναϊκού έπαθε θλάση στη γάμπα στο πρώτο ματς με την ολλανδική Όριoν και ο Ανδρεόπουλος θα τον χρησιμοποιούσε δύο σετ στο Μαρούσι για να εξασφαλίσει την πρόκριση και μετά θα τον ξεκούραζε. «Στράβωσε» όμως το ματς, ο Παναθηναϊκός ήταν κακός, η Όριoν έπαιξε εκπληκτικά, κέρδισε 3-0 και χρειάστηκε το χρυσό σετ. Ο Ερνάντες έκτοτε δεν αγωνίστηκε, ήταν στην εξέδρα με τον Μίλωνα και αναμένεται να μην ταξιδέψει στη Σύρο για το αυριανό ματς με τον Φοίνικα. Άγνωστο το αν θα παίξει με τον Ολυμπιακό και σε τι κατάσταση θα βρίσκεται.

Oλυμπιακός-Αριστοτέλης Σκύδρας 3-0: Και τώρα ο Παναθηναϊκός!

Από εκεί και πέρα η προσθήκη του γίγαντα (2,15 μ.) Γκουστάβο στο ρόστερ του Ολυμπιακού δίνει ένα προβάδισμα στην ομάδα του Τζουλιάνι γιατί δεν υπάρχει περιορισμός ξένων στην Ευρώπη και μπορούν να παίξουν και οι πέντε διαθέσιμοι. Και ο Παναθηναϊκός πήρε τον Αμερικανό Σάντερς, αλλά για να αγωνιστεί πρέπει να αντικαταστήσει τον Κόβαρ ή τον Φράγκο ή σε περίπτωση αδυναμίας του Ερνάντες να παίξει ο Παναθηναϊκός με τρεις ακραίους με υποδοχή, με τον Κόβαρ να καρφώνει δύο φορές από την πίσω ζώνη και μία ο Φράγκος, όπως με τον Μίλωνα.

Volley League- Pre League ανδρών, γυναικών (Αποτελέσματα, βαθμολογίες): Ξέφυγε ο Θρύλος 8 βαθμούς

Πιο δύσκολα είναι τα πράγματα στις γυναίκες στο CEV Cup, γιατί αν ο Ολυμπιακός περάσει την τσεχική Ντούκλα Λίμπερετς, θα προστεθούν στη φάση των «8» ομάδες από το Τσάμπιονς Λιγκ, αυτές που τερμάτισαν τρίτες στους ομίλους τους, και εκεί έχει ρουμάνικες, γερμανικές, γαλλικές και τούρκικες, σαφώς ανώτερες της ελληνικής. Λογικά θα παίξει με τις ρουμάνικες, Άλμπα ή Ταργκοβίστε, με πλεονέκτημα τη ρεβάνς που θα γίνει στον Ρέντη. Ο Ολυμπιακός πρέπει να κάνει υπέρβαση απέναντι σε ομάδες με υψηλότερο προϋπολογισμό, αλλά έχει την τεχνογνωσία. Όταν κατέκτησε το Tσάλεντζ Καπ στις 11 Μαΐου 2018, είχε αποκλείσει την Ταργκοβίστε (έχασε στον Ρέντη, κέρδισε στη Ρουμανία), τη ρωσική Κράσνονταρ και στον τελικό κέρδισε στην Προύσα της Τουρκίας την Μπούρσα, ενώ είχε χάσει στον Ρέντη.

Για να φτάσει όμως ο Ολυμπιακός στην κατάκτηση δύο ευρωπαϊκών τροπαίων, πρέπει να μην έχουμε τη θλιβερή εικόνα των άδειων εξεδρών στον Ρέντη. Ο κόσμος του Θρύλου λάμπει διά της απουσίας του, σε αντίθεση με τους φίλους του Παναθηναϊκού που δίνουν βροντερό «παρών» στο Μαρούσι. Ομάδα χωρίς κόσμο δεν αξίζει να κατακτήσει ένα ευρωπαϊκό κύπελλο και οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού πρέπει να αφυπνιστούν γιατί ο Θρύλος δεν είναι μόνο μπάσκετ και ποδόσφαιρο...