Η αποχώρηση της ΑΕΚ, απαγορεύονται οι ξένοι προπονητές και η διαμονή σε... φροντιστήριο

Η ΑΕΚ δεν κατάφερε να βγει στην Ευρώπη μέσω πρωταθλήματος και δήλωσε συμμετοχή στο Βαλκανικό Κύπελλου, απ' όπου ο νικητής παίρνει το εισιτήριο για τα ευρωπαϊκά κύπελλα. Aπαγορεύονται οι ξένοι και οι κοινοτικοί προπονητές βόλεϊ στην Ελλάδα, έκαναν ξενοδοχείο το φροντιστήριο...

Η αποχώρηση της ΑΕΚ, απαγορεύονται οι ξένοι προπονητές και η διαμονή σε... φροντιστήριο

Με εισήγηση του Κώστα Αρσενιάδη όμως απέσυρε τη συμμετοχή της, γιατί ο προπονητής της ΑΕΚ θεώρησε ότι θα ήταν ταλαιπωρία, αλλά υπάρχει και θέμα με τα ITC (δελτία των ξένων αθλητριών).

Σύμφωνα με πληροφορίες, η FIVB θα δώσει το οκ για τη χρησιμοποίηση των ξένων αθλητριών στις 20 Οκτωβρίου οπότε θα είχαμε Βαλκανικό Κύπελλο χωρίς αλλοδαπές, αλλά απ' όλες τις ομάδες.

Κι εδώ ξεκινάει το αστείο της υπόθεσης. Η Βαλκανική Ένωση και η αστεία CEV, που έχει υπό την αιγίδα της τη διοργάνωση πώς όρισαν επίσημο τουρνουά χωρίς ξένες αθλήτριες και μάλιστα εν μέσω Παγκοσμίου Πρωταθλήματος; Το ερώτημα φυσικά είναι ρητορικό γιατί η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία επικρατεί η λογική του παραλόγου.

Απο εκεί και πέρα υπάρχει και η αστειότητα της ΓΓΑ, που άκουσον άκουσον, δεν επιτρέπει τη συμμετοχή ξένων προπονητών στη Volley League γυναικών, αφού βάζει παράλογους όρους που δεν τηρεί ούτε ο ομοσπονδιακός προπονητής Αμποντάνζα.

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βόλεϊ 2022 (αποτελέσματα, vids): Στον τελικό Πολωνία-Ιταλία

Κι αν πέρυσι παρέκαμψαν το θέμα με ντρίπλες, φέτος το πρόβλημα θα είναι τεράστιο, αφού δεν θα δώσει η ΓΓΑ άδεια σε κοινοτικούς προπονητές, όπως ο Μιτσέλι του Ολυμπιακού, ο Φενόλιο του ΠΑΟΚ, αλλά και ο Γκάιτς του Παναθηναϊκού και ο Σέρβος του ΑΟ Θήρας.

Σε άλλο κόσμο ζουν στην Γενική Γραμματεία, αλλά αν ένας τους κοινοτικούς προπονητές προσφύγει σε ευρωπαϊκό δικαστήριο και ζητήσει τεράστια αποζημίωση γιατί δεν του επιτρέπουν να δουλέψει σε χώρα της ευρωπαϊκής ένωσης, θα γίνει ρεζίλι και ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Και φυσικά πρέπει να συλληφθεί από την αθλητική αστυνομία ο εμπνευστής της απαγόρευσης, να επικηρυχθεί με αφίσα σε όλα τα γυμναστήρια και να διαπομπευθεί με την ανακοίνωση του ονόματος του.

Ο Αμποντάνζα το έκανε με νεαρές και αναπληρωματικές....

Τρεις ξένες αθλήτριες αθηναϊκής ομάδας μένουν σε φροντιστήριο, αντί σε ξενοδοχείο μέχρι να βρεθεί σπίτι και κάθε μέρα ανεβάζουν ιστορίες στο ινσταγκραμ γελοιοποιώντας της κατάσταση.

Από τον Ηλυσιακό υποστηρίζουν ότι είναι πρώην φροντιστήριο που μετατράπηκε σε δωμάτια, όπου θα μένουν φοιτητές...

Εντύπωση προκάλεσε η απουσία εκπροσώπου του Ηλυσιακού στην κλήρωση της Volley League. Έστειλαν τον βοηθό προπονητή, όταν όλες οι ομάδες της Αθήνας πήγαν με παράγοντα και παίκτρια... Έλαμψε δια της απουσίας της και η Θέτιδα Βούλας...

Η Ευφροσύνη Αλεξάκου είναι ένα ταλέντο που πρέπει να δουλέψει σε σώμα και μυαλό για να γίνει και καλή παίκτρια, κάτι που διαπίστωσε και ο Αμποντάνζα, αφού πήγε υπέρβαρη στην Εθνική και με ύψος χιλίων καρδιναλίων, ένα κράμα Eγκονού-Χάακ.

Τελικά θα συνεχίσει την καριέρα της στην πρωταθλήτρια Σουηδίας Xάλμσταντ και μακάρι να δουλέψει σωστά γιατί την έχει ανάγκη το ελληνικό βόλεϊ, αλλά και η ίδια πρέπει να εκμεταλλευτεί τα προσόντα της. Ταλέντα είχαμε πολλά, από αυτά λίγες έγιναν καλές παίκτριες.