Ο Αμποντάνζα το έκανε με νεαρές και αναπληρωματικές....

Δύο αγωνιστικές πριν από τη λήξη του προκριματικού ομίλου, η Εθνική βόλεϊ γυναικών εξασφάλισε τη συμμετοχή της στο Ευρωβόλεϊ 2023 και μετράει ένα απίστευτο σερί με 16 νίκες και 48-0 σετ σε τρεις διοργανώσεις. Ο Αμποντάνζα βέβαια το έκανε με νεαρές και αναπληρωματικές....

Ο Αμποντάνζα το έκανε με νεαρές και αναπληρωματικές....

Η Εθνική λοιπόν προκρίθηκε χωρίς απώλειες στο Ευρωβόλεϊ το 2019 και το 2021 με προπονητή τον Ισπανό Ναράνχο και κάτι ανάλογο κάνει και φέτος με τον Μαρτσέλο Αμποντάντζα. Κοινή συνισταμένη στις 16 νίκες και στα 48-0 σετ μόνο δυο αθλήτριες η Κωνσταντίνα Βλαχάκη και η Όλγα Στράντζαλη και από το τιμ ο μάνατζερ Βαγγέλης Περόπουλος και ο φυσικοθεραπευτής Αλεξανδρος Νακαστσής. Το 2019 είχε στον όμιλο τις Ουκρανία, Μαυροβούνιο, Νορβηγία, το 2021 τις Ισπανία, Αυστρία, Νορβηγία και φέτος τις Ελβετία, Βοσνία, Νορβηγία. Βέβαια η εφετινή πρόκριση δεν έχει να κάνει με τις προηγούμενες γιατί ο Αμποντάνζα τα κατάφερε με νεαρές παίκτριες που παίζουν βασικές στην Εθνική και αναπληρωματικές στις ομάδες τους!

Βέβαια δεν τα καταφέρνουμε εξίσου καλά στα τελικά, αφού έχουμε μόλις δυο νίκες, το 2019 κερδίσαμε τις Γαλλία, Φινλανδία και το 2021 κάναμε μόνο ήττες, για αυτό το ζητούμενο είναι μια καλή πορεία στο ερχόμενο Ευρωβόλεϊ, τουλάχιστον ως τα νοκ άουτ ματς.

Από εκεί και πέρα πρέπει να γίνει μια τηλεδιάσκεψη του ομοσπονδιακού προπονητή με τους προπονητές των διεθνών αθλητριών για να δοθούν κατευθύνσεις για έξτρα προπονήσεις τον χειμώνα κι όποιος δεν συνεργαστεί καλό θα ήταν να μάθουμε και το όνομά του. Οι περισσότερες είναι στον ΠΑΟΚ και στην ΑΕΚ, όπου υπάρχει ο Ιταλός Φενόλιο και ο Αρσενιάδης, ενώ και ο Ολυμπιακός έχει Ιταλό προπονητή, τον Μιτσέλι. Τα πράγματα θα ήταν πάντως διαφορετικά αν οι Κωνσταντινίδου, Κυπαρίσση πήγαιναν στη Ματσεράτα, απ’ όπου πήραν καθυστερημένη πρόταση, όταν είχαν υπογράψει στην ΑΕΚ και στην Κάποσβαρ.

Ο Αμποντάντζα πρέπει να έχει άποψη και να δώσει κατευθύνσεις και για τις κορασίδες και τις νεάνιδες προκειμένου να μην επαναληφθεί η πρόσφατη αποτυχία της Βόρειας Μακεδονίας, όπου σε έναν βατό όμιλο κερδίσαμε μόνο την αδύναμη ομάδα της διοργανώτριας χώρας και χάσαμε από τη Φινλανδία, με τραγικά ποσοστά όλων των αθλητριών.

Τώρα γνωρίζει περισσότερα για το ελληνικό βόλεϊ, πρόσωπα και πράγματα, και καλό θα ήταν να μας οργανώσει ο Ιταλός, χωρίς περιορισμούς, ακόμη και πέραν των αποσπασμένων προπονητών, που δεν είναι αναγκαστικά και οι καλύτεροι...