Kύπελλο ανδρών στη Γλυφάδα ο... νέος Ολυμπιακός και ο νέος ομοσπονδιακός

Απρόσμενα επιτυχημένο ήταν το φάιναλ φορ του Κυπέλλου βόλεϊ γυναικών στο Ηράκλειο, παρά την απουσία του Ολυμπιακού, της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ, κάτι που θα αντιμετωπιστεί στο μέλλον, ενώ το Κύπελλο ανδρών θα γίνει στη Γλυφάδα.

Kύπελλο ανδρών στη Γλυφάδα  ο... νέος Ολυμπιακός και ο νέος ομοσπονδιακός

*** Στο Ηράκλειο λοιπόν είδαμε γεμάτες εξέδρες και μάλιστα χωρίς χούλιγκαν και υβριστικά συνθήματα, αφού με τον νέο νόμο δεν μπόρεσαν να μπουν στο Λίντο και πέντε εξ αυτών συνελήφθησαν έξω από αυτό. Προσπάθησαν να μπουν με προσκλήσεις άλλων, τους συνέλαβε η Αθλητική Βία και τους πέρασε αυτόφωρο, καθώς αυτό προβλέπεται πλέον στις περιπτώσεις πλαστοπροσωπίας.

*** Ο Παναθηναϊκός κέρδισε δίκαια το Κύπελλο, με δεδομένο ότι είχε αποκλείσει τον Ολυμπιακό στον Ρέντη και την ΑΕΚ, με τον Απόστολο Οικονόμου να αποδίδει τα εύσημα στον Θάνο Αραγιάννη, που στηρίζει οικονομικά τον Παναθηναϊκό. Στο πλάνο του η επιστροφή της Ανθής Βασιλαντωνάκη και η προσθήκη της Τζίνας Λαμπρούση, με την οποία έχει ιδιαίτερες σχέσεις.

*** Ο Απόστολος Οικονόμου, εξάλλου, κάηκε από τον χυλό και φύσηξε και το γιαούρτι, δεν πραγματοποίησε μετά το 0-1 τις ανορθόδοξες αλλαγές που συνηθίζει, αφού λίγο έλειψε να... χαρίσει το Κύπελλο στη Σαντορίνη, όταν στο πρώτο σετ έβγαλε τη Χαντάβα στο 20-22 και η αντικαταστάτριά της Κωνσταντίνου ήρθε «κρύα» από τον πάγκο, έκανε δύο κακές υποδοχές και ο ΑΟ Θήρας πήρε το πρώτο σετ. Από τότε δεν πείραξε την ομάδα του...

*** Η επιστροφή του Παναθηναϊκού στους τίτλους είναι και έργο Τάκη Μαλακατέ, γιατί ζωντάνεψε το κορυφαίο τμήμα του Ερασιτέχνη, που βρέθηκε εκτός βόλεϊ για έναν χρόνο, μετά την επιλογή του προκατόχου του Νίκου Πλυτά που επέλεξε το πόλο αντί της ομάδας των 23 πρωταθλημάτων που δημιούργησε ο αείμνηστος Λάμπρος Κολοβός, συνεπικουρούμενος κατά καιρούς από τους Ιωάννη Μαλακατέ και τον πατέρα του διεθνούς διαιτητή Φραγκάκη.

*** O Παναθηναϊκός πάντως είναι… άχαστος στην Κρήτη, όπου πήρε Κύπελλο σε Ιεράπετρα, Ρέθυμνο και Ηράκλειο, και μάλιστα στο πρώτο με απίστευτες ανατροπές και νίκες 3-2 κόντρα στους Ολυμπιακό, Μαρκόπουλο. Το πιο συναρπαστικό φάιναλ φορ όλων των εποχών.

*** Βέβαια, στο πρωτάθλημα θα είναι διαφορετικά τα πράγματα γιατί ο Ολυμπιακός έχει βελτιωθεί σημαντικά με την πρόσληψη Παρίζι, την επιστροφή Κονόμι και την προσθήκη της Άγκοστ, γιατί παίζει πλέον με το κορυφαίο λίμπερο στην Ελλάδα και δεν έχει στην εξάδα του δύο λίμπερο, αφού η Κόστα ήταν ατυχής επιλογή και δεν προσέφερε στην επίθεση. Συν την αγωνιστική άνοδο της Χριστοδούλου και της Σάλας.

*** Τη νέα χρονιά, πάντως, θα τροποποιηθεί η προκήρυξη και οι τέσσερις πρώτοι της βαθμολογίας δεν θα κληρώνονται μεταξύ τους πριν από το φάιναλ φορ, απλά θα αναγκάζονται να παίζουν στις έδρες των χαμηλότερα βαθμολογικά.

*** Το φάιναλ φορ ανδρών θα γίνει στη Γλυφάδα, στο ανακαινισμένο γήπεδο, αν και υπήρχε πρόταση της Σύρου και προέκυψε καθυστερημένα υποψηφιότητα της Σαντορίνης, ενώ η Καρδίτσα έκανε πίσω όταν έμαθε ότι θα υπάρχουν και ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ, φοβούμενη την έλευση οπαδών τους. Κακώς, γιατί με τον νέο αθλητικό νόμο μένουν έξω τα «μπουμπούκια», καθώς η Αθλητική Βία αποκλείει και συλλαμβάνει πάραυτα όσους έχουν παρελθόν...

*** Στη Γλυφάδα δεν αποκλείεται να δούμε και τον νέο ομοσπονδιακό προπονητή, που θα προέρχεται μάλλον από τη γειτονική Ιταλία, με συνταγή α λα Αμποντάνζα, με την προσθήκη Έλληνα συνεργάτη, που θα έχει και την εποπτεία σε όλες τις εθνικές ομάδες.