Στη Βέροια ο Τακουρίδης,για Ολυμπιακό ο Χογκ, στη Θέτιδα η Ανθούλη, στον ΠΑΟ Γκροθούες, Κωνσταντίνου

Mεταγραφών συνέχεια στο βόλεϊ με τον Τακουρίδη να συμφωνεί με τον Φίλιππο Βέροιας, τον Ολυμπιακό να θέλει τον Καναδό Χόγκ, τον ΠΑΟΚ να πέφτει σε νέα γκάφα, αφού ο Μπράουν διέψευσε ότι ανηφορίζει στη Θεσσαλονίκη, τον Φοίνικα να μιλά με τον πασαδόρο του Καναδά Γάι Μπλακενάου. Στις γυναίκες η Θέτιδα πήρε την Ανθούλη και ο Παναθηναϊκός την Κωνσταντίνου και την Γκροθούες.

Στη Βέροια ο Τακουρίδης,για Ολυμπιακό ο Χογκ, στη Θέτιδα η Ανθούλη, στον ΠΑΟ Γκροθούες, Κωνσταντίνου

Στη Βέροια λοιπόν ετοιμάζουν καλύτερη ομάδα από πέρυσι και γι αυτό συμφώνησαν με τον πρώην διεθνή Γιάννη Τακουρίδη, ενώ ο Φοίνικας Σύρου χτίζει βήμα-βήμα την ομάδα που θα έχει ως στόχο τον πρωταθλητισμό και τίποτα λιγότερο. Γι αυτό ανανέωσε τα συμβόλαια των Μήλη, Στερν, Καρασαββίδη και δεν μπαίνει στο παιχνίδι πλειστηριασμού του Γκαρά, που έχει παράλογες απαιτήσεις. Όσον αφορά τον πασαδόρο έχει επαφές με τον βασικό της εθνικής Καναδά Γάι Μπλακνάου, αλλά μάλλον θα προτιμήσει την Ιταλία. Και καλά θα κάνει αφού το 2013 ήταν στη Νίκη Αιγινίου και τον είχαν αναπληρωματικό κάποιου Αναστασιάδη(!) και τον χρησιμοποιούσαν ως διαγώνιο. Ποιον; Τον μετέπειτα πασαδόρο της εθνικής Καναδά. Στον Φοίνικα αναμένεται να παίξει και ο Παναγιώτης Πελεκούδας

«Μπαμ» με Γκροθούες, Στεπανένκο ο Παναθηναϊκός, περιμένει την Παπαφωτίου (vids)

Ο Ολυμπιακός διέγραψε από τη λίστα του τον Κροάτη Σέντλατσεκ γιατί το δίδυμο μάνατζερ Νόβι-Μιχαλόπουλου πήραν την προσφορά και την περιέφεραν για να πάρουν περισσότερα χρήματα από την Τουρκία, όπου και πήγε ο παίκτης. Μάλιστα ανακάλυψαν και ρήτρα 30.000 ευρώ από τη Μόντσα, γι αυτό και σταμάτησαν να ψωνίζουν από αυτούς του μάνατζερ. Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται ο Καναδός Χόγκ, κι αυτός όμως έχει προτεραιότητα την Ιταλία και την Τουρκία. Οι γείτονες παρ οτι η λίρα κατρακυλάει σκορπούν πολλά λεφτά για το βόλεϊ.

Νέα γκάφα του ΠΑΟΚ που διέρρευσε το όνομα του Μπράουν, με τον Καναδό να διαψεύδει και να λένε ότι απλά υπήρχε προφορική συμφωνία. Το ίδιο είχε συμβεί και με τον Πρωτοψάλτη που είχε συμφωνήσει κι αυτός προφορικά, αλλά υπέγραψε στον Παναθηναϊκό. Ίσως το ίδιο συμβεί και με τον Καναδό, ενώ μετά τον Κοκκινάκη αναμένεται να παραμείνει και ο Κουμεντάκης, παρέα με τον Πετρέα.

Η Κηφισιά που βολιδοσκόπησε για προπονητές τους Χριστοφιδέλη, Κουρνέτα, περιμένει απόψε την απάντηση του Ορφανού, ενώ στον ΟΦΗ δεν κινείται φύλλο την εποχή που απαιτούν wild card, οι Καλαμάτα, Αλεξανδρούπολη, Σκύδρα, Αγρίνιο, Σάμος και η ΕΣΑΠ αρνείται πεισματικά, κάτι που θα προκαλέσει θυελλώδεις αντιδράσεις από την ΕΟΠΕ, την Πολιτεία, τον ΠΑΣΑΠ και όλο το ελληνικό βόλεϊ. Την εποχή που έπεσε σαν χάρτινος πύργος η προσπάθεια δημιουργίας Σούπερ Λίγκας στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, η παρέα των “οκτώ” νομίζει ότι μπορεί να διαφεντεύει το ελληνικό βολεϊ.

Όσον αφορά τις γυναίκες ο Παναθηναϊκός έκανε το “μπαμ” με την επιστροφή της Μανωλίνας Κωνσταντίνου, που θα κάνει τριπλέτα με τη Χαντάβα και την Μάρετ Γκροθούες. Πρόκειται για την 32 χρονη ακραία(1.80), αρχηγό της εθνικής Ολλανδίας, με συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες και 3 Παγκόσμια Κύπελλα και συνολικά 346 συμμετοχές. Φέτος και πέρυσι έπαιζε στην τουρκική Αιντίν, μαζί με τον Ανθή Βασιλαντωνάκη και τη Στέλλα Χριστοδούλου. Το προηγούμενο κλαμπ της ήταν η CSM Bουκουρεστίου.

Η Θέτιδα Βούλας απέκτησε για ένα χρόνο το νέο big thing του ευρωπαικού βόλει την Μάρθα Ανθούλη. Στη γερμανική Πότσδαμ αναμένεται να συνεχίσει την καριέρα της η Κωνσταντίνα Βλαχάκη μαζί με τον προπονητή της εθνικής Γκιγιέρμε Ναράνιο.