Δεύτερο κρούσμα κορονοϊού στις γυναίκες – Αναβολή με Θέτιδα-Έφτασαν 9 στους άντρες-Κρούσμα στον ΟΦΗ

Ακόμα δύο κρούσματα ανιχνεύτηκαν στην αντρική ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού- Στα δύο έφτασαν και οι γυναίκες. Η Θέτιδα ζήτησε αναβολή του αγώνα με τον Ολυμπιακό.

Δεύτερο κρούσμα κορονοϊού στις γυναίκες – Αναβολή με Θέτιδα-Έφτασαν 9 στους άντρες-Κρούσμα στον ΟΦΗ

Οι φόβοι επιβεβαιώθηκαν καθώς η διασπορά στον Ολυμπιακό και δη στα τμήματα βόλεϊ αντρών και γυναικών δεν απεφεύχθη. Όπως λοιπόν έγινε γνωστό, ανιχνεύτηκε και δεύτερο κρούσμα κορονοϊού στην γυναικεία ομάδα βόλεϊ των «ερυθρόλευκων» και αφορά μέλος του τιμ της ομάδας και όχι παίκτρια. Πρόκειται για τον Νίκο Κατσιούρα, τον μάνατζερ της ομάδας.

Επίσημο: Αναβλήθηκε το Μίλων - Ολυμπιακός

Από κει και πέρα, ακόμα δύο κρούσματα έχουν οι άντρες που σύνολο έφτασαν τα εννιά. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν αρχικά πέντε παίκτες και δύο μέλη της ομάδας θετικούς στον κορονοϊό με αποτέλεσμα να μη γίνει εφικτή η διεξαγωγή του αγώνα με τον Μίλωνα την ερχόμενη Κυριακή (21/2) για την 12η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Εσχάτως έφτασαν τα εννιά και άπαντες βρίσκονται σε καραντίνα.

Κρούσμα και στον ΟΦΗ καθώς βρέθηκε θετικός ένας παίκτης, αλλά δεν συντρέχει λόγος αναβολής του αγώνα του, αφού χρειάζονται τρία κρούσματα παικτών ή δυο προπονητών ή δυο πασαδόρων.

Eπτά κρούσματα στο βόλεϊ του Ολυμπιακού, φόβος και για την ομάδα γυναικών

Ο Νίκος Κατσιούρας έκανε την παρακάτω ανάρτηση στο fb: "Μετά τα συνεχόμενα κρούσματα στην ανδρική ομάδα, εκτάκτως έγιναν ξανά σήμερα τεστ και στην γυναικεία!Ενημερώνω τους πάντες που ήρθαν σε επαφή μαζί μου τις τελευταίες ημέρες πως το δείγμα μου βγήκε θετικό...Υγεία σε όλους!

Η επιστολή της Θέτιδας στη ΕΟΠΕ

Με την παρούσα αιτούμεθα την αναβολή της διεξαγωγής του αγώνα Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. – Θέτις Βούλας που είναι προγραμματισμένος για το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2021 στο κλειστό γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη».

Ο λόγος για τον οποίον υποβάλλουμε το συγκεκριμένο αίτημα είναι ότι μόλις ενημερωθήκαμε ότι ήδη έχουν διαπιστωθεί επίσημα δύο κρούσματα Covid-19 σε μέλη της γυναικείας ομάδας του Ο.Σ.Φ.Π. Με δεδομένο λοιπόν ότι είναι πιθανό να εμφανισθούν και άλλα κρούσματα σε μέλη της συγκεκριμένης ομάδας –πράγμα το οποίο απευχόμαστε με όλη μας τη δύναμη- θεωρούμε ότι για λόγους πρόληψης θα πρέπει να μην διεξαχθεί ο συγκεκριμένος αγώνας. Και αυτό ανεξάρτητα με τα οριζόμενα στο Υγειονομικό Πρωτόκολλο, καθότι σε περίπτωση που νοσήσει κάποιο μέλος της αποστολής της ομάδας μας από τυχόν μη επιβεβαιωμένο κρούσμα, τότε είναι πολύ πιθανό να αρχίσει ένα ντόμινο κρουσμάτων σε διάφορες ομάδες, όπως ακριβώς αυτό έχει συμβεί και στο αντίστοιχο Πρωτάθλημα των ανδρών. Υπενθυμίζεται ότι σε λίγες ημέρες φιλοξενούμε την ομάδα του ΠΑΟΚ στην Βούλα και αμέσως μετά αγωνιζόμαστε με την ομάδα της ΑΕΚ εκτός έδρας.

Επειδή θεωρούμε ότι το γεγονός της εμφάνισης και της διάδοσης του ιού στο γυναικείο Πρωτάθλημα πρέπει να τερματίσει και να αντιμετωπισθεί άμεσα.

Επειδή η πρόληψη είναι αναγκαία και όχι η καταστολή.

Επειδή δεν θέλουμε να ζήσουμε καταστάσεις δυσάρεστες και επιβλαβείς για την υγεία.

Αιτούμεθα όπως γίνει δεκτό το συγκεκριμένο αίτημα, το οποίο μόνο καλό μπορεί να κάνει στη διεξαγωγή και ολοκλήρωση του Πρωταθλήματος της Volley league Γυναικών.